Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus uuenenud Kaarsild avatakse oktoobri alguses (2017-09-14 00:46:24)

 

Tänavu aprillis alanud Kaarsilla ümberehitustöödega ollakse graafikus ja põhjalikult uuendatud sild on kavas jalakäijatele avada oktoobri esimesel nädalal. 

 

"Kesklinna ühel olulisemal ühendusteel muutub liiklemine tunduvalt mugavamaks ja turvalisemaks Uudse väljanägemise ning huvitavate valgus- ja heliinstallatsioonidega Kaarsild kaunistab kesklinna ja jääb kindlasti üheks Tartu sümboliks ka järgnevateks aastakümneteks," ütles linnapea Urmas Klaas. 

 

50ndate lõpul ehitatud jalakäijate sillal remonditi kõik põhikonstruktsioonid. Rekonstrueerimise käigus lammutati vanad raudbetoonist kõnniteed ning laiendati silda mõlemalt poolt meetri jagu. Sillale tulevad ka uued peale- ja mahatulekud, mis on mugavad nii rattureile kui lapsekäruga või ratastoolis liikujaile. Kesklinna-poolses osas on välja ehitatud kaldapromenaade ühendav sillaalune kergliiklustee. Ehitajal on jäänud ehitada veel katendid ja piirded, teha värvi- ja elektritööd ning paigaldada vuugid. 

 

Sillale tulevad ka uued valgustus- ja elektrisüsteemid. Linn teeb koostööd Eesti Kunstiakadeemia uusmeedia osakonna magistrantidega, kes loovad sillale valgus- ja helikujunduse, mida saab pärast silla avamist iga päev nautida.. 

 

"Silda remontiva ASi TREV-2 Grupi jaoks oli tegemist tehniliselt keerulise tööga - sillaaluseid metallist kandekonstruktsioone paigaldati jõel ujuvatelt pontoonidelt, vanade amortiseerunud tugiosade väljavahetamiseks tuli Kaarsild üles tõsta. Heas koostöös on suudetud lahendada ka kõik vana silla remondi käigus paratamatult ilmnevad ettenägematud probleemid," rääkis linnamajanduse osakonna teede teenistuse juhataja Urmas Mets. 

 

Kaarsilla rekonstrueerimine läks maksma 779 967 eurot. Omanikujärelevalvet teeb AS Taalri Varahaldus. Rekonstrueerimisprojekti autor on OÜ Tinter-Projekt. 

Allikas: Tartu linnavalitsuse 13.9.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.