Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EASi loodusturismi kampaania kutsub Eestisse puhkama (2017-08-29 11:24:59)


Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) algatas Norras, Rootsis, Saksamaal ja Inglismaal loodusturismiteemalise kampaania välisturistide Eestisse puhkama meelitamiseks. Selleks tehti Berliinis varjatud kaameraga seeria sotsiaalseid eksperimente, mille põhjal valminud videot on nädala jooksul vaadatud sotsiaalmeedias üle 163 000 korra. Kampaania kestab kuni 1. oktoobrini.

EASi Turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on Eestit reisisihtkohana tutvustava kampaania keskmes teaduslikult tõestatud andmed, mille kohaselt vähendab looduses viibimine stressi ja parandab vaimset tervist. Kampaania perioodil levib sotsiaalmeedias video, kus tutvustatakse Eestisse reisimise suurimaid plusse - puhast loodust, stressi maandamist ja looduslähedust.

"Näitame Eestit nagu see on: meil on puhas, müstiline ja metsarohke loodus, mis on kogemist väärt. Kindlasti on üheks eesmärgiks meelitada üha enam turiste pealinnast väljapoole," ütles Mutso ja julgustas kõiki videot sotsiaalmeedias jagama.

Eksperimentide käigus jälgiti Berliinis möödakäijaid ja valiti moodsa näotuvastustehnoloogiaga välja inimesed, kes vajaksid stressi maandamist kõige rohkem. Neilt küsiti, kas nad sooviksid veeta mõned minutid Eesti looduses ja tunda selle mõju. Paljud üle töötanud ja kõrge stressitasemega inimesed, kes nõustusid osalema, ümbritseti Eesti metsa meenutava hüpik-keskkonnaga.

Analüüsi viis läbi Berliini Humboldti Ülikooli psühholoogia professor Dr Andre Weinreich, kes kasutas stressis inimeste leidmiseks kaasaegseimat Fraunhofer Instituudi loodud SHORE tarkvara, mis määrab inimese vanuse ja soo ning suudab ka HD-video järgi reaalajas tuvastada valiku emotsioone ja salvestada ka väikeseid muutusi näoilmetes.

Kampaania eestvedaja on EAS koos partneritega, kelleks on Eestis Zavod BBDO/Event Masters ning Berliinis hinnatud büroo BBDO Berlin.

Neljas riigis tehtavat kampaaniat rahastatakse Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi vahenditest, mis on ette nähtud Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamiseks. Ambitsioonikas eesmärk on saada videole ligi miljon vaatamist.

Allikas: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) 29.08.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.