Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Hiina põllumajandusministrid tihendasid kaubandussuhteid (2017-08-26 10:21:49)

 

 

Maaeluminister Tarmo Tamm kohtus Hiina põllumajandusminister Han Changfuga, et veelgi süvendada riikide kahepoolseid suhteid ning jätkata head partnerlust kaubanduse teemadel.

 

"Koostöösuhted Eesti ja Hiina vahel on olemas, kaubandusbarjäärid langemas ja kodumaistele ettevõtetele tegutsemisvõimalused loodud," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm. "Loodan, et varsti suudame Hiinale pakkuda veelgi laiemat valikut meie ohutust ja usaldusväärselt toodetud toidust."

 

"Toidu tarbimisega seotud ohutuse ja kvaliteedi kõrged nõudmised ühendavad Eesti ja Hiina tarbijaid ja see on valdkond, kus meil on suur koostöövõimalus," lisas Tamm. "Loodan, et meie kala ja piimatooted leiavad tee Hiina tarbijate menüüsse ja rikastavad kvaliteetset toiduaineturgu. Ka minu Hiina kolleeg Han rõhutas, et Hiina turg on Eesti toodetele avatud ning nad ootavad meie tooteid rikastama oma toidulauda."

Mitmed kõrgetasemelised kohtumised ja allkirjastatud kokkulepped Eesti ja Hiina toiduohutusametite ja põllumajandusministrite vahel on märk Eesti ja Hiina tugevatest ja tihedatest suhetest.2015-2016 tegevuskava edukusele tuginedes planeeritakse dokumenti eelseisvateks aastateks uuendada, et jätkata head partnerlust kahe riigi vahel.

 

Maaeluminister Tarmo Tamm osales 24. ja 25. augustil Sloveenias XII Hiina ning Kesk- ja Ida-Euroopa riikide põllumajanduskaubanduse ja majanduskoostöö foorumil. Kohtumise raames jagasid osalevate riikide põllumajandusministrid vaateid ühiste tegevuste suhtes nii riiklikul kui rahvusvahelisel tasandil. Peamiseks eesmärgiks osutus ülemaailmse kaubanduse muutmine paremaks ja läbipaistvamaks ning toidutarneahelate toimimise täiendamine. Osalenud ministrid kirjutasid alla ka ühisdeklaratsioonile, mille alusel jõuti ühisele arusaamisele erinevates meetmetes, et võrdsuse ja vastastikuse kasu põhimõttel veelgi edendada "16+1" põllumajandusalast koostööd.

 

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 25.8.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.