Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeamet loob koostöös Lätiga piiriülest rannikureostustõrje võimekust (2017-08-25 15:46:05)

 

Sellel nädalal tehti algust Eesti ja Läti ühiste reostustõrje standardtegevusjuhiste koostamise protsessiga projekti "Safe coast and sea in Latvia and Estonia "SAFE SEA"" raames, et olla paremini valmis koostööks merel toimuvate reostustõrje operatsioonide korral. Läbi ühise standardtegevusjuhise soovitakse luua selgem platvorm rahvusvaheliseks koostööks reostustõrje operatsioonide korral. Projekti realiseerumisel on Päästeamet koos vabatahtlike päästjatega ja partneritega võimeline tõhusamalt reageerima Saaremaa reostustõrje sündmustele.

 

Projekti Päästeameti-poolse esindaja Häli Allase sõnul jagavad Eesti ja Läti vastutust Läänemere keskkonna ohutuse eest, kuid merereostused ei tunne riigipiire, seega peame vajadusel olema valmis ka ühiselt reageerima piirialadel tekkivatele reostustele. "Kuna mõlemas riigis jaguneb reostustõrje vastutus erinevate ametkondade vahel, siis vajab rahvusvahelise koostöö raames ühine tegutsemine lahti kirjeldatud protseduure, mis võimaldavad teineteisemõistmist ning tõhusat tegutsemist keskkonnaõnnetuste korral," sõnas Häli Allas.

 

Projekti tegevuste käigus luuakse reostustõrje standardtegevusjuhised, mis tagavad edaspidi selgema reageerimismudeli keskkonnaõnnetustele ja piiriülese koostöötöö raames teineteise toetamise ning ühiselt tegutsemise. "Lisaks soetatakse reostustõrje varustust, mida kasutatakse koostöökoolitustel ja -õppustel, luues seeläbi partneritele ka parema ülevaate teineteise võimekusest, välistades seeläbi valeootused abi küsimisel ning tagades tõhusa koostöö reaalsetel sündmusetel," lisas Häli Allas.

 

Projekti juhtpartneriks on Läti Kurzeme Planning Region, partneriteks Läti Riiklik tuletõrje ja päästeteenistus, Läti kohalikud omavalitused ning Eesti Päästeamet ja Eesti Väikesadamate Arenduskeskus. Koolitustele ja õppustele kaasatakse ka Saaremaa väikesadamate, omavalitsuste ja PPA esindajad.

 

Projekti rahastatakse Eesti-Läti programmi 2014-2020 toel eelarvega 547 815.20 eurot, millest Päästeameti osa moodustab 174 100 eurot. Eesti - Läti programm (www.estlat.eu) viiakse ellu vastavalt Euroopa territoriaalse koostöö põhimõtetele, mida finantseerivad Euroopa Regionaalarengu Fond (ERF), Läti Vabariik ja Eesti Vabariik.

 

Allikas: Päästeameti 25.8.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.