Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2017-08-22 08:18:34)

 

 

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud nädalavahetusel 141 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli seitse avaliku korra rasket rikkumist, 57 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine, 46 vargust (kaheksa eluruumidest ja kaks sõidukitest) ja neli sõidukivargust ning omavolilist kasutamist. 15 inimvigastustega liiklusõnnetuses sai viga 18 inimest. Tabati 64 alkoholijoobes ja üks narkojoobes sõidukijuht. Väärtegusid registreeriti 616.

 

Piiril väljastati 15 sisenemiskeeldu, registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist, kolm riigipiiri ebaseaduslikku ületamist ja neli piirirežiimi rikkumist. Eestist saadeti välja viis isikut.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

18. augustil teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel lõi tundmatu naine 15-aastast tüdrukut.

18. augustil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval asuvas korteris lõi 50-aastane mees 46-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

18. augustil teatati, et Nõmmel J. V. Jannseni tänaval asuvas korteris lõi 48-aastane mees 37-aastast naist.

19. augustil teatati, et Mustamäel Mustamäe teel asuvas korteris lõi tundmatu naine terava esemega 40-aastast meest ning tekitas temale kergemaid vigastusi.

19. augustil teatati, et Lasnamäel Pikri tänaval asuvas korteris lõi mees 27-aastast naist.

20. augustil teatati, et Nõmmel Vabaduse puiesteel asuvas korteris lõi 43-aastane mees 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. augustil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval asuvas korteris lõi 47-aastane mees 17-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees 17-aastast meest ning 50-aastast naist. Politseinikud pidasid 40-aastase mehe kinni.

Avaliku korra rasked rikkumised

19. augustil teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul toimus kaklus, kus kannatada said 25- ja 38-aastane mees.

19. augustil teatati, et Kesklinnas Viru väljakul lõi 30-aastane mees bussis 42-aastast meest ja 33-aastast naist. Politseinikud pidasid 30-aastase mehe kinni.

19. augustil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel lõi 18-aastane mees 18-aastast meest.

19. augustil teatati, et Lasnamäel Varraku tänaval lõid kaks tundmatut meest 20-aastast meest ning tekitasid temale kergemaid vigastusi.

Vargus

18. augustil teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval varastati kott koos esemetega. Esialgne kahju on 1450 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

20. augustil teatati, et Raasiku vallas Kiviloo külas toimus naabrite vahel konflikt, kus 66-aastane mees lõi 43-aastast meest. Politseinikud pidasid 66-aastase mehe kinni.

20. augustil teatati, et Maardu linnas Ringi tänaval asuvas korteris lõi 31-aastane mees 29-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

19. augustil teatati, et Rae vallas Vaida alevikus toimus konflikt 35- ja 28-aastase mehe vahel. Politseinikud pidasid 28-aastase mehe kinni.

Vargus

19. augustil teatati, et Viimsi vallas Laiakülas varastati ehitusobjektilt ehitustööriistu. Esialgne kahju on 5140 eurot.

Juhtumid piiril

19. augustil saabus Kiievist Tallinna Lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele koostati sisenemiskeeld ning ta lahkus tagasi Kiievisse.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. augusti varahommikul löödi Tartus Ülikooli tänaval asuvas meelelahutusasutuses 25-aastast naist. Kannatanu pöördus tervisekontrolliks TÜ Kliinikumi, kust ta peale esmaabi koju lubati. Juhtunu üksikasju selgitab politsei edasises menetluses.

 

18. augusti pealelõunal puhkes Tartus Kalda tee eramu ees tuttavate noorte vahel tüli, mis päädis rüselusega. Kähmluses sai kergeid vigastusi 16-aastane noormees, kes esmaabiks haiglasse pöördus. Politsei selgitab noortevahelise tüli tagamaid alustatud menetluses.

Avaliku korra raske rikkumine

19. augusti öösel kella 2.30 paiku puhkes Tartus Rüütli tänaval noorte meeste vahel tüli. Rüseluse käigus löödi 25-aastast meest, kelle meedikud esmaabiks haiglasse viisid. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni 20- ja 25-aastased mehed. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

Viljandimaa

Vargus

20. augustil varastati Tarvastu vallas Raassilla külas seisnud lukustamata sõiduautost Huawei mobiiltelefon ja sularaha. Kahju on 1190 eurot.

Juhtumid piiril

18. augustil veidi enne kella 17 ületas Pihkva järvel lõbusõitu teinud mootorpaat ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Saatse kordoni Värska teenistuse paadipatrull kontrollis piiri ületanud paati, milles oli kuus inimest. Mootorpaati juhtinud mehe tähelepanu suunati piirirežiimi rikkumisele ning seltskond suunati tagasi kaldale. Paati juhtinud 37-aastasele mehele määrati rahatrahv.

 

18. augusti õhtul viisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse töötajad koostöös tolliametnikega Põlva ja Võru maakonnas Eesti-Vene ajutise kontrolljoone läheduses läbi kontrollreidi avastamaks ning tõkestamaks ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse teel salasigarettide ja alkoholi toimetamist riiki. Samuti teostati reidi ajal kontrolli dokumendi kaasas kandmise kohustuse täitmise, võltsitud dokumentide ja teisele isikule kuuluvate dokumentide kasutamise üle ning teostati liiklusjärelvalvet, et tuvastada alkoholijoobes juhte, tagada liiklusohutust ja avalikku korda. Kokku kontrolliti 222 sõidukit ja 130 isikut. Ühest kontrollitud sõidukist avastati suurem kogus kahtlustäratanud alkoholilõhnalist vedelikku, selle isikuga tegeleb edasi Maksu- ja Tolliamet. Muid rikkumisi ühisreidil ei tuvastatud.

 

20. augusti hommikul teatas murelik 32-aastane mees Mustvee kordoni piirivalvuritele, et tema mootorpaat on talu lähistelt kaldalt kadunud. Asjaolude selgitamisel tuvastasid piirivalvurid, et korrektselt kinnitamata jäetud mootorpaat oli peremehe märkamata taluäärsest kaldast ise vaikselt minema triivinud ning jõudnud Venemaa Föderatsiooni. Järvel toimunud kohtumise käigus andsid piiritagused kolleegid nende vetesse triivinud omanikuta aluse tagasi ning meie piirivalvurid toimetasid selle Mehikoorma sadamasse. Paadi kadumisest teavitanud mehele koostati aga mootorpaadi lukustamata jätmise ning piirirežiimi eeskirja rikkumise eest rahatrahv. Piirivalvurid tuletavad piiriveekogul liikuvatele ning sealsetes sadamates oma aluseid hoidvatele paadiomanikele meelde, et kõik piiriveekogudel kasutatavad või nende veekogude kaldal hoitavad ujuvvahendid peavad olema registreeritud vastavas registris ja kandma registreerimisnumbrit. Seejuures ei tohi tähelepanuta jätta asjaolu, et piiriveekogude kaldal hoitavad veesõidukid peavad olema kinnitatud ja lukustatud.

 

20. augustil kella 11 ajal pidasid piirivalvurid Võrumaal Meremäe vallas kinni sõiduauto Honda. Masina ja selle juhi kontrollimisel tuvastasid piirvalvurid, et sõidukil puudub korraline tehnoülevaatus, lisaks sellele puudus auto roolis olnud mehel ka vastava kategooria juhiluba. Piirivalvuritele selgitas mees, et lootis seadusesilmadele vahele jäämata metsa seenele sõita. Piirivalvurid kõrvaldasid mehe juhtimiselt ning ta toimetati ühes masinaga lähedal elavate sugulaste juurde.

 

20. augustil kella 13 ajal kontrollisid piirivalvurid Võrumaal Meremäe vallas sõiduautot Volkswagen, mida juhtis 51-aastane naine. Dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et masina roolis olnud naisel puudus vastava kategooria sõiduki juhtimisõigus. Ise põhjendas naine oma juhtimisõiguseta rooli asumist asjaoluga, et tal oli tarvis kiirelt üks erakorraline sõit teha. Piirivalvurid kõrvaldasid naise juhtimiselt, talle vormistati rikkumise eest väärteoprotokoll ning ta jäi tee äärde pargitud masinas ootama juhtimisõigusega appitõttajat.

 

20. augusti pealelõunal kella 14.20 paiku tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis riigist väljumine Venemaa numbrimärgiga sõiduautol Mercedes, mille juhil ei olnud piirivalvuritele esitada juhiluba. Piirivalvurid kõrvaldasid masina roolis olnud naise juhtimiselt ning talle määrati rahatrahv. Küll aga selgus, et naisega kaasa sõitnud 32-aastasel mehel on olemas kehtiv juhtimisõigus ning piirivalvuritele ettenäitamiseks ka juhiluba. Seega asus masina rooli kaasreisija, kelle juhtimisel jätkati teekonda Venemaa Föderatsiooni.

 

20. augustil kella 17 ajal palus Mustvee kordoni piirivalvurite abi Lämmijärvel skuutriga hätta sattunud mees, kelle sõnutsi oli tema veesõiduki mootor lakanud töötamast. Piirivalvurid leidsid abivajaja Lämmijärvelt Räpina sadamast ligemale 2 kilomeetri kauguselt ajutise kontrolljoone poole triivimas. Lisaks abi palunud mehele oli skuutril teinegi kaassõitja. Veesõiduk ühes sellel sõitnud inimestega pukseeriti kaldale ning juhile tehti suuline hoiatus kaassõitja järvele registreerimata jätmise eest.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

18. augustil tungisid kolm meest Rakveres Jaama puiesteel kallale 44-aastasele mehele. 17259000518

Vargus

18. augustil teatati, et Tamsalu vallas Põdrangu külas murti Papli tänaval sisse kahte kuuri ja varastati jalgratas, kaks muruniidukit, kaks tööriistakomplekti ning 20 liitrit bensiini. Kahju on 1248 eurot. 17259000519

Ida-Virumaa

Röövimine

18. augustil tungiti Kohtla-Järvel Aia tänaval asuva kortermaja trepikojas kallale 88-aastasele mehele ja varastati mobiiltelefon ning sularaha. Kahju on ligikaudu 40 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

18. augustil tungis alkoholijoobes 38-aastane mees Kohtla-Järvel Ahtme maanteel asuvas korteris kallale oma abikaasale, 33-aastasele naisele.

19. augustil lõi tundmatu noormees Narvas Elektri tänaval asuvas bussipeatuses 63-aastast naist.

19. augustil lõi 26-aastane naine Narvas Kreenholmi tänaval terariistaga 26-aastast meest. Politsei pidas naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

19. augustil tungiti Narvas Võidu tänaval 25-aastast ja 24-aastast meest.

Vargused

Ajavahemikul 17. august kuni 18. august varastati Sonda vallas Erra alevikus Puiestee tänaval viis tonni põlevkivi kütteõli. Kahju on 2100 eurot.

18. augustil varastati Kohtla-Järvel Elektriku tänaval asuva firma territooriumilt keevitusaparaat. Kahju on 760 eurot.

18. augustil varastati Narvas Puškini tänaval asuvast kauplusest rahakott, milles oli sularaha, sooduskaardid ning pangakaardid. Hiljem võeti kaardilt välja ka sularaha 560 eurot.

19. augustil varastati Narvas Rakvere tänaval asuvas kaupluses 27-aastaselt naiselt taskust mobiiltelefon Samsung Galaxy. Kahju on 719 eurot.

19. augustil varastati Jõhvis Hariduse tänaval jalgratas Energy 500. Kahju on 205 eurot.

19. augustil varastati Kohtla-Järvel Õpetajate tänaval mootorratas Yamaha. Kahju on 400 eurot.

20. augustil varastati Kukrusel Õnne tänaval aia juurde jäetud kilekotist mobiiltelefon, võtmed, pangakaardid ja sularaha. Kahju on 396 eurot.

20. augustil varastati Jõhvis Mooni tänaval asuva eramaja eest jalgratas Scott. Kahju on 700 eurot.

Juhtumid piiril

20. augustil avastas Vasknarva kordoni paaditoimkond Narva jõel piiriveekogule registreerimata aluse, mida juhtis 1979. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Isikule määrati rahatrahv.

 

20. augustil kontrolliti Narva-1 piiripunktis riiki siseneval suunal Hiina Rahvavabariigi registreerimismärgiga sõiduautot, mida juhtis 1964. aastal sündinud Hiina Rahvavabariigi kodanik. Kontrollimisel selgus, et isiku rahvusvaheline juhiluba on võltsitud. Juhiluba võeti hoiule ja isik jätkas sõitu asendusjuhiga.

 

20. augustil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1997. aastal, 1976. aastal ja 1993. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikud. Kontrollimisel selgus, et neil puuduvad dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Samuti puudusid neil piisavad vahendid riiki sisenemiseks. Kõigile kolmele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

17. augustil sai politsei teate, et Linnamäe külas tungis 32-aastane mees kallale talle tuttavale 33-aastasele naisele, tekitades talle sellega valu.

19. augustil lõi Risti alevis Sireli tänaval 37-aastane mees 66-aastast meest, kes sai viga.

19. augustil tõukas Taebla alevikus Haapsalu maanteel omavahelise konflikti käigus 24-aastane mees 21-aastast meest, tekitades talle sellega valu.

19. augustil lõi Haapsalus Surnuaia tänaval 20-aastane naine 24-aastast naist, tekitades talle sellega valu.

Omavoliline sissetung

18. augustil sai politsei teate, et Seljaküla külas on lõhutud ukselukk ja sisse tungitud suvekodusse, millega tekitati kahju 350 eurot.

18. augustil sai politsei teate, et Rooslepa külas on lõhutud ukselukk ja sisse tungitud suvekodusse. Tekitatud kahju on täpsustamisel.

Pärnumaa

Vargused

18. augustil sai politsei teate, et Pärnus Mõrra tänaval on varastatud mobiiltelefon Huawei. Vargusega tekitati varalist kahju 469 eurot.

20. augustil sai politsei teate, et Pärnus Mihkli tänaval asuvast keldriboksist on varastatud jalgratas Romet Rambler. Vargusega tekitati varalist kahju 229 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

19. augustil tungis Pärnus Jannseni tänaval 53-aastane mees kallale 48-aastasele mehele, kes sai viga ja 54-aastasele naisele, kellele tekitas valu.

Raplamaa

Vargused

18. augustil sai politsei teate, et Koikse külas on lõhkumise teel sisse tungitud talumajja, kust on varastatud alkohoolseid jooke, habemeajamisaparaat ja muid esemeid. Vargusega tekitati varalist kahju 1000 eurot.

18. augustil sai politsei teate, et Kohila alevis Lõuna tänaval on autost varastatud sülearvuti HP Compaq. Vargusega tekitati kahju 1100 eurot.

 

Allikas: PPA 21.8.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.