Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium: kaitsealadel sanitaarraiete kord ei muutu (2017-08-19 00:03:18)

 

Keskkonnaministeeriumi edastab metsaosakonna juhataja kommentaari seoses keskkonnaorganisatsioonide 18. augusti 2017. aasta pressiteatega: Keskkonnaministeerium plaanib kaitsealadel raietingimusi leevendada.

 

Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhtajata Riina Martverk selgitab, et keskkonnaorganisatsioonide pressiteates toodud väited ei ole õiged, kaitsealadel kord ei muutu. Samaks jäävad põhimõtted, mis puudutavad kaitsealadel raietingimusi – kaitsealadel käib sanitaarraiete lubamine metsakaitseekspertiisi alusel tulenevalt kaitse-eeskirjast ja seal olevast kaitse-eesmärgist. Määruse muudatuse eesmärk on õigusselguse huvides täpsustada mõisteid: sanitaarraie on raie, mida tehakse puistu sanitaarse seisundi parandamiseks. Kui puistu raiutakse lagedaks, siis on tegemist lageraiega. Määrusega seatakse piirang sanitaarraie järgsele minimaalsele lubatavale täiusele majandusmetsades ja öeldakse, et kõik mis on üle selle, on lageraie. Tegemist on määruse kooskõlastamise etapiga, oleme valmis keskkonnaorganisatsioonidele muudatusi selgitama ja vajadusel määruse eelnõud täpsustama, et oleks üheselt mõistetav, mis on selle muudatuse eesmärk. Täpsustan ka, et metsa majandamise eeskirja raiealaste muudatuste põhimõtted olid lisatud metsaseaduse muutmise seaduse eelnõule, mis arutati huvigruppidega läbi. Kuna määruse muutmisega sanitaarraiete osas kaitsealadel võrreldes tänasega mingeid muudatusi ei tehta, siis see teema ka arutlusel pole olnud. See, et konkreetset muudatust ei tehtud kaitsealade osas, on keskkonnaameti looduskaitse poole soovitus, et saaks jätkata senist praktikat kaitsealadel.

 

Kokkuvõtvalt saab öelda, et majandusmetsades hakatakse raieid nimetama õige nimega ning kaitsealadel kord ei muutu.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 18.8.17 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.