Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabaerakond arutleb koos presidendiga tuleviku kogukondade üle (2017-08-11 07:17:05)

Arvamusfestivali avapäeval, 11. augustil arutlevad president Kersti Kaljulaid, Vabaerakonna esimees Artur Talvik ning teadusfilosoof Kaupo Vipp kogukondade rolli ja enesemääramise üle ning otsivad vastust küsimusele, kes või mis on kogukond ning milline võiks olla tuleviku kogukond.

President Kersti Kaljulaid pühendas oma tänavuses vabariigi aastapäeva kõnes tähelepanu kogukondadele ning kirjeldas Eesti ühiskonda, kui vitstest punutist, kus kõik on läbi põimunud ning paindlik, mis aitab meil valmis olla 21. sajandi ühiskonnaelu mõistlikuks korraldamiseks.

“Tuleviku kogukonna arutelu on ainus mõttevahetus, kus president seekordsel Arvamusfestivalil erakonna juures kaasa räägib ning me kasutame seda võimalust arutleda temaga kogukonna-temaatika üle põhjalikumalt. Proovime mõttevahetuse lõpuks jõuda ühisele kokkuleppele selles, mis on kogukond või jõuda nägemuseni, milline see peaks olema,“ ütles Vabaerakonna esimees Artur Talvik.

Vabaerakonnale on oluline kohalike kogukondade roll Eestis ning kogukondlik enesemääramine. „Kohalike valimiste eel toetab Vabaerakond põhimõtet, et kohalikku asja ajagu kohalikud ja selleks sobivad väga hästi valimisliidud. Kohalikesse volikogudesse võiksid kandideerida samuti kohalikud, kes tunnevad piirkonna inimesi ja olusid ning valituks osutudes teenivad sealseid inimesi oma parima teadmise ja oskuse järgi,“ lisas Talvik.

Talvik lisas, et väga oluline on anda inimestele võimalikult suur vabadus oma elu puudutavate otsuste tegemisel ning selle aluseks on eeskätt usalduslik suhe elanike ning riigi vahel.

„Peame liikuma formaalsest kaasamisest läbirääkimiskultuuri suunas, kus kohalikud kogukonnad ja keskvalitsus on teineteise silmis usaldusväärsed partnerid.“

Kolmas kogukondade rolli ja enesemääramise üle arutleja on teadusfilosoof Kaupo Vipp. Ta on lisaks oma teadustööle välja andnud kaks raamatut. „Globaalpohmelus“ annab lugejale ülevaate inimkonna üha süvenevate murede arenguloogikast ning sellest, mida oodata globaalse naftatipukriisi koostisosadelt – energia-, toorme-, toidu-, majandus-, rahandus-, võlgade-, sotsiaalolude-, geopoliitika- ning teiste tänaste kriiside edasistelt arengutelt. Tema teine ilmunud raamat „Lokaalravitsus: eeldused ja võimalused progressi üleelamiseks“ on mõtteline järg esimesele ning annab lugejale ideid, kuidas globaalpohmelust üle elada ning seda ravida.

Tuleviku kogukonna arulelu algab keskpäeval Vabaerakonna alal ning seda juhib Kaul Nurm.

Allikas: Riigikogu uuudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.