Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn testib maailmas ainulaadset käed-vabad piletimüügisüsteemi (2017-08-05 08:17:29)


Alates 18. augustist võib Tartu linnaliinibussides märgata inimesi, kes ühiskaardi valideerimise asemel seisavad bussis nutitelefon käes ning teevad märkmeid. Tartu linn alustab koostöös T Solutions OÜga maailmas ainulaadse mobiilse käed-vabad piletimüügisüsteemi Jiffi testimist. Uudne piletimüügisüsteem võetakse järk-järgult kasutusele alates sellest aastast.

Nutitelefonil põhinev ühistranspordi piletimüügisüsteem Jiffi võitis 2015. aastal ettevõtluskonkursi Ajujaht. Juba samal aastal toimusid läbirääkimised Jiffi meeskonna ja Tartu Linnavalitsuse vahel, mille tulemusena soovib Tartu linn avalikus bussiliiniveos võtta alternatiivse piletimüügikanalina kasutusele Jiffi rakenduse.

«Tartu on alati avatud tehnoloogia uutele võimalustele. Nüüd astume järjekordse sammu targa linna arendamisel ja oleme koostöös T Solutions OÜga valmis suurema testgrupiga katsetama bussides Jiffi rakendust, mis on ainulaadne piletimüügisüsteem kogu maailmas," sõnas Tartu linnapea Urmas Klaas.

T Solutions OÜ tegevjuhi Andres Birnbaumi sõnul on tegemist tüüpilise innovatsiooniprojektiga, kus võsa maha raiumise järel hakkab paistma mets. "Erinevad tehnilised väljakutsed, mida me kaks aastat tagasi ei suutnud ette näha, on projekti mahtu suurendanud ning ajakava nihutanud, kuid mul on hea meel, et oleme välja jõudnud punkti, kus täna oleme. Liigume lahenduse väljatöötamisel üks samm korraga - käivituv testimise etapp on kõige olulisem verstapost teel toimiva lõpptulemi suunas," ütles Birnbaum.

Jiffi lõppeesmärgiks on olla töökindel ja täisautomaatne käed-vabad piletimüügisüsteem linnaliinibussides. Rakendus kasutab turvalisi Bluetooth Low Energy majakaid, mille abil tuvastatakse täpselt, millal nutitelefoniga reisija siseneb ja väljub bussist. Ühistranspordiga reisija ei pea ise selleks midagi tegema ja nutitelefon võib jääda rahulikult taskusse. Vajalik on ainult Jiffi rakenduse allalaadimine.

Testgrupp, kuhu kuulub minimaalselt 50 inimest, katsetab uut ja ainulaadset rakendust 18. augustist kuni septembri lõpuni.

T Solutions OÜ on juhtiv reisijateveo piletimüügisüsteemide pakkuja. Nende loodud kaugliikluse piletimüügiplatvorm Tsolutions käsitleb rohkem kui kaheksat miljonit istekoha reserveeringut aastas ning ettevõtte teenuseid kasutavad transpordifirmad üle maailma. Eestis on tuntumad kliendid Lux Express ja Tpilet. Platvorm on suunatud transporditeenuse pakkujatele, kes vajavad detailset logistilist juhtimist, dünaamilist hinnastamist ning paindlikku valmisolekut turu muutustele. Ajujahi võitnud rakendus Jiffion T Solutions OÜ toode, mis keskendub linnatranspordi valdkonnale. T Solutions OÜ peakontor koos 50 töötajaga asub Tartus.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.