Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liidu maaeludirektorite kohtumine 26.‒28. juulil Tartus (2017-07-26 17:40:27)


26.‒28. juulil leiab Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Tartus aset Euroopa Liidu maaeludirektorite mitteametlik kohtumine, mille teema on e-põllumajandus ja innovaatilised lähenemised.

"Digitaalne Euroopa on üks meie eesistumise prioriteetidest. Digitaliseerimine ja e-lahenduste kasutamine on üks võimalusi põllumajandussektori ja maapiirkondade jaoks täiendavate kasvuvõimaluste loomiseks," sõnas Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

"Käesoleva ürituse raames keskendume sellele, kuidas uued tehnoloogiad ja digilahendused saavad kaasa aidata Euroopa põllumajandussektori konkurentsivõimelisemaks ja jätkusuutlikumaks muutmisele," lisas Gorban.

Dorpati konverentsikeskuses (Turu 2, Tartu) toimuva ürituse raames tutvustavad Euroopa Komisjoni esindajad info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning innovatsiooni pakutavaid võimalusi põllumajandussektori ja maapiirkondade jaoks. Maaeluministeeriumi teadus- ja arendusosakonna juhataja Külli Kaare teeb ettekande teadusuuringutest, innovatsioonist ja teadmussiirdest põllumajandussektoris. Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) peadirektori asetäitja Ahti Bleive tutvustab makseagentuuri e-võimekust ning lahendusi toetustaotluste menetlemisel. Põllumajandussektori poolt teeb ettekande Roomet Sõrmus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojast, kes räägib võimalustest, kuidas kasutada erinevaid lahendusi ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamiseks.

Päevakavas on ka töögrupid targa põllumajanduse, muldade kaitse ning e-turustamise ja lühikeste tarneahelate teemal, kus Eesti näiteid tutvustavad Martin Rand (VitalFields), Kadri Allik (Põllumajandusuuringute Keskus), Riinu Lepa (Tagurpidi Lavka).

Maaeluministeeriumist osalevad kohtumisel kantsler Illar Lemetti, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, maaelu arengu osakonna juhataja Merle Saaliste ja teadus- ja arendusosakonna juhataja Külli Kaare.

Lisainfo, esitluste materjalid ja täpse ajakava leiab veebilehelt http://agricultureest.weebly.com


Allikas: Maaeluministeeriumi 26.07.2017 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.