Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piiriületuste arv piiripunktides tõusis (2017-07-26 00:04:53)



Luhamaa passikontroll


Luhamaa sõidukikontroll

Poolaastaga kasvas Eesti välispiiri ületanud inimeste arv 3,3 miljonini, sest varasemast enam on nii Venemaalt kui teistest riikidest saabujaid. Üksiti oli enam neid, kel keelati Eestisse siseneda.

PPA integreeritud piirihalduse büroo juht Helen Neider-Veerme märkis, et kuue kuuga registreeriti 3,3 miljoni inimese õhu-, mere või maismaapiiri ületus, mis on 11% enam kui mullu samal ajal. "Ühelt poolt on taas tõusma hakanud Venemaalt saabunud turistide arv. Samas lisandus kevadel uus liinilend Suurbritanniasse ning paranenud on ka liinilendude ja ristluslaevade üldine täituvus," selgitas ta. Enam kui pooled piiriületajatest saabuvad EL välistest riikidest, iseäranis Venemaalt, ning pea kolmandik on EL kodanikud.

Neider-Veerme tuletas meelde, et Euroopa Liidu välispiiri ületamisel peab reisijal kaasas olema kehtiv reisidokument. Kolmanda riigi kodanikul, kes reisib viisaga, tuleb lisaks jälgida nii viisa kehtivusaega ning lubatud viibimisaega. Viisa kehtivuse lõppemise ajaks või lubatud viibimisaja lõppedes on välismaalane kohustatud Eestist lahkuma.

Poole aasta jooksul ületas välispiiri 497 157 sõidukit, mida on samuti enam kui eelneval aastal. "Sõidukiga välispiiri ületades peab autojuht olema kaine, sõiduk tehniliselt korras ja kaasas olema auto dokumendid. Neile, kes reisivad Eestist välja sõidukiga, soovitame piiriületuseks kindla aja ette broneerida veebilehel www.eestipiir.ee. Broneeringuta sõidukitel tuleb piiriületuseks aega oodata elavas järjekorras, mis puhkuste ja pühade perioodil on mõnevõrra pikem," märkis Helen Neider-Veerme.

Ta lisas, et piirikontroll piiripunktis ei tähenda üksnes dokumentide uurimist ja sujuva piiriületuse tagamist. "Poole aasta jooksul suunasime piirilt tagasi 541 välismaalast, kel puudus viisa, elamisluba, muud dokumendid või piisavad elatusvahendid Eestis viibimiseks," tõdes Neider-Veerme. Enim sisenemiskeelde väljastati Venemaa Föderatsiooni kodanikele, seda enam kui 300 juhul. Mullu samal ajal suunati piirilt tagasi 381 välismaalast.

Lisaks tabati poole aastaga piirikontrolli käigus 95 tagaotsitavat, mida on samas suurusjärgus kui mullu samal ajal.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.