Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avatud talude päev saab avalöögi Tartumaal (2017-07-22 19:30:52)


Pühapäeval, 23. juulil toimuv kolmas üle-eestiline avatud talude päev saab avalöögi Tartumaal Kambja vallas asuvas Kaspri talus. Kokku võtab tänavu külalisi vastu 280 talupidamist ja põllumajandustootjat.

"Kutsume inimesi avatud talude päeval Kaspri tallu, sest maal on mõnus ja tahame rohkem tähelepanu pöörata ka väiksematele, aga tublidele Eesti taludele," ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe Maaeluministeeriumist.

Tartumaal Kambja vallas Vana-Kuuste külas asuv Kaspri talu pakub avatud talude päeval mitmekülgset tegevust: avatud on töötoad, saab vaadata lambaid ja kanasid, viltida seepi ja talupoes tutvuda koduste hõrgutistega.

Üle-eestiline avatud talude päev kuulutatakse avatuks 23. juulil kell 10. Avatud talude päeva avab maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti. Pererahva juhendamisel saab tutvuda Kaspri talu telgitagustega, muusikasõpru rõõmustavad Mari Kalkun ja Silver Sepp ning päeva juhib Urmas Vaino.

23. juulil 2017 toimub kolmas üle-eestiline avatud talude päev, kus osaleb kokku 280 talupidamist ja põllumajandustootjat. Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Lisaks saab tutvuda loomakasvatusega (sh piimakari, lamba- ja kitsekasvatus, lihaveised, küülikud, hobused), teraviljakasvatusega, linnukasvatusega, maitse- ja ravimtaimede kasvatamisega ja mesindusega. Avatud on väiketööstused (sh meiereid, veini-, õlle- ja siidritootmised), aiandid ja puukoolid ning maaturismiettevõtted (sh toitlustus, käsitöö).

Talusid aitavad leida kaks eestimaist nutirakendust LiveTeam ja Navicup, paberkaardid leiab Olerexi ja Alexela suurematest tanklapoodidest ning Rimi "Talu toidab" lettidest.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Allikas: Maaeluministeeriumi 22.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.