Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Minister Tamm: Avatud talude päev pakub ainulaadset võimalus saada osa kaasaegsest maaelust (2017-07-21 07:09:30)

Eeloleval pühapäeval, 23. juulil avab külastajatele avatud talude päeva raames uksed üle Eesti 280 talu, põllumajandusettevõtet, väiketööstust ja muud maamajanduse ja -turismiga tegelevat ettevõtet.

Maaeluminister Tarmo Tamm kutsub kõiki inimesi üles olema aktiivne ja leidma endale huvipakkuv talu või maaettevõtja või külastada lausa mitut kohta.

Linnastumise tõttu on uuel põlvkonnal väheks jäänud maal elavaid vanemaid ja vanavanemaid, kelle juures käia vaatamas, kuidas maal tegutsevad inimesed elavad, toitu kasvatavad ja toodavad, loomi peavad või muul viisil elatist teenivad.

"Maale minek on nii nostalgiline kui ka taaskohtumisrõõmu pakkuv. Avatud talude päev on unikaalne võimalus tutvuda põllumajandusega tegelevate või maal tegutsevate ettevõtlike inimestega ning osta kvaliteetseid talutooted otse sealt, kus need valmivad. Mullu tuli avatud talude päevale üle 80 000 inimese ning ma loodan, et tänavu on huvilisi veelgi rohkem," ütles Tamm.

"Meie inimesed hindavad aina enam kohalikku päritolu toitu ning selle kvaliteeti ja maitset. Usun, et kui oma silmaga näha kust toit tuleb ja kes seda kasvatab, tõuseb meie inimeste teadlikkus ja lugupidamine kodumaise toodangu suhtes veelgi," usub minister.

Tamm tunnustab ka avatud talude päeva võõrustajaid, keda on sel aastal mullusest 50 võrra rohkem. "Vaieldamatult toob külaliste vastuvõtmine endaga kaasa lisakoormust, kuid mulle meeldib paljude talude ja maaettevõtjate missioonitunne ja entusiasm, tänu millele hoitakse side maa ja linnarahva vahel tugevamana, " toonitas minister.

Avatud talude päeval osalevate talude ülesleidmist lihtsustavad nutirakendused LiveTeam ja Navicup. Kes tahab avatud talusid paberkaardilt otsida, leiab need Olerexi ja Alexela suuremates tanklapoodidest ning Rimi "Talu toidab" lettidest.

23. juulil 2017. a. toimub kolmas üle-eestiline avatud talude päev, kus osaleb kokku ligi 280 talu ja põllumajandustootmist kõikidest maakondadest. Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.