Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogus keskendutakse ühise põllumajanduspoliitika tulevikule (2017-07-17 11:30:07)


17. ja 18. juulil toimub Brüsselis Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise esimene põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu, mida juhib maaeluminister Tarmo Tamm.
Nõukogus keskendutakse ühise põllumajanduspoliitika tulevikule.

"Eesti jätkab oma eesistumise ajal Malta suurepärast tööd. Liigume edasi aruteludega ühise põllumajanduspoliitika tuleviku ja lihtsustamise osas ning pöörame sealjuures suurt tähelepanu riskijuhtimisele," sõnas minister Tamm.

Nõukogus tulevad lisaks ühise põllumajanduspoliitika tulevikule arutlusele ka käimasolevad kaubandusalased läbirääkimised ja uute turgude avamine Euroopa Liidu põllumajandustoodetele, sigade Aafrika katku epideemia Euroopa Liidus, võitlus antimikroobikumiresistentsusega, toidu päritolu märgistamine ja viimased arengud toiduainete kahese kvaliteedi teemal.

Koos Tarmo Tammega juhib põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu keskkonnaminister Siim Valmar Kiisler. Kalanduse valdkonna teemadest arutatakse tänasel nõukogul kalanduse 2018. aasta püügivõimaluste aluspõhimõtteid. Arutatavad kriteeriumid on oluliseks sisendiks oktoobri nõukoguks, mil võetakse vastu Läänemere püügivõimalused. Detsembrikuus kinnitatakse Musta mere püügivõimalused ja EL kalalaevastiku muud lubatud kogupüügid ja kvoodid.

Maaeluministrit saadavad nõukogus toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

Keskkonnaministri saatjad nõukogus on kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin, pressiesindaja Kadri Kauksi ning kalanduse nõunikud Brüsselis Herki Tuus ja Meit Grossmann.

Allikas: Maaeluministeeriumi 17.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.