Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeerium võtab hukkunud mesilaste teemat tõsiselt (2017-07-13 11:33:15)

Seoses viimasel ajal aset leidnud mesilaste hukkumisjuhtumitega palus maaeluminister Tarmo Tamm kutsuda mesinikud ja taimekaitsevahendite kasutajad ühisele kohtumisele Maaeluministeeriumisse. Plaanis on anda ülevaade Põllumajandusametile laekunud kaebustest hukkunud mesilaste juhtumite kohta. Lisaks räägitakse Põllumajandusuuringute Keskuse tehtud taimekaitsevahendite jääkide analüüside tulemustest ja arutletakse, kuidas edaspidi uusi intsidente vältida.

"Kuna hukkunud mesilasi on niivõrd palju, on probleem tõsine," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Selleks, et teemat mesinike ja põllumeestega arutada ning selgitada seni tehtut, olen palunud Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsleril Toomas Kevvail kokku kutsuda ümarlaua. Ka üks mesilaste hukkumise juhtum on liiga palju," lisas minister.

Põllumajandusametile on viimase kahe nädala jooksul laekunud viis mesilaste hukkumisega seotud kaebust neljast maakonnast. Põllumajandusameti ja Veterinaar- ja Toiduameti vastavad järelevalveametnikud on kõikide esitatud kaebuste järel käinud sündmuskohtadel ja võtnud proovid nii taimekaitsevahendite jääkide kui ka mesilashaiguste analüüsiks. Mesilaste hukkumise täpsed põhjused selguvad lähinädalate jooksul.

Kolmapäeval, 19. juulil kell 13.00 algavale kohtumisele Maaeluministeeriumi väikeses saalis on kutsutud Põllumajandusameti, Veterinaar- ja Toiduameti, Põllumajandusuuringute Keskuse, Eesti Mesinike Liidu, Eesti Kutseliste Mesinike Ühingu, Eesti Meetootjate Ühenduse, Eesti Mesilaste Tõuaretajate Seltsi, Eesti Aianduse Mesinduse Keskseltsi, Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja, Eestimaa Talupidajate Keskliidu, Eesti Noortalunikud MTÜ, Eesti Maaülikooli, KEVILI Põllumeeste Ühistu, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS Eesti Raudtee esindajad.

Allikas: Maaeluministeeriumi 13.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.