Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Juulikuu Tallinna Botaanikaaias (2017-07-12 12:36:50)


ROOSIPÄEVAD

22.-23. juulil kell 12.00-16.00
toimuvad Tallinna botaanikaaias roosipäevad. Tänavu on fookuses nüüdisroosid. Kahel päeval on võimalik osaleda ekskursioonidel, küsida nõu oma ala spetsialistidelt ning osta kaasa roositaimi ning looduskosmeetikat. Lapsed saavad osaleda akvarelli maalimise töötoas.

Programm mõlemal päeval:

12.00-16.00 konsultatsioon Rein Joostilt ja Else Liventaalilt
12.00-16.00 akvarellimise töötuba lastele*
12.00-16.00 taime- ja looduskosmeetika müük**
12.00 - ekskursioon rosaariumis (eesti keeles)
13.00 - ekskursioon rosaariumis (vene keeles)
15.00 - ekskursioon rosaariumis (eesti keeles)

* Akvarellimise töötoa korraldab kunstiring "Värv pintslil", osavõtt 9 €. Ühe akvarellpildi tegemine võtab 1-2 tundi, töötoaga saab ühineda jooksvalt.
** Helga Taimeaed pakub suures valikus püsikuid. Roosiistikuid müüb Rein Joost. Looduskosmeetikat müüb Ingli Pai.

Lisainfo botaanikaaia kodulehel ja Facebookis.

Osavõtt on tavapileti hinnaga (botaanikaaed.ee/piletid).

 

UUDIS

Tarbetaimede kollektsioon Meelte Aias

 

Juba kolmandat aastat järjest on Tallinna botaanikaaias avatud Meelte aed, mis võimaldab eelkõige erivajadustega inimestel, aga ka profi- ja hobiaednikel, ravimtaimehuvilistel, toidugurmaanidel ning kooliõpilastel läbi erinevate meelte tarbetaimedega tutvuda.

Igal aastal istutatakse Meelte aeda lisaks harjumuspärastele tarbetaimedele ka põnevaid ja eksootilisi söögiks sobivaid taimi. Näiteks saab tänavu kasvamas näha söödavat jakoonijuurt (Smallanthus sonchifolius), söödavat ubajuurt (Pachyrhizus erosus), mugul-jänesekapsast ehk okat (Oxalis tuberosa) ning ulluukut (Ullucus tuberosus). Maitse- ja ravimtaimede - hariliku basiiliku, leeskputke, saialille ja teiste kõrvalt võib leida ka näiteks vürtsbasiilikut 'Lettuce Leaf' (Ocimum basilicum) ja harilikku indiaanimünti (Hedeoma pulegioides).

Meelte aed on avatud iga päev kell 10.00-20.00 ja on ligipääsetav ka ratastooliga. Radade loomisel on arvestatud nägemispuudega või valge kepi abil liikuva pimeda inimesega. Lisaks on Meelte aed varustatud taktiilsete kaartidega ning võimalus kasutada kirjeldustõlkega audiogiidi.

NÄITUS



Ravim- ja mürktaimed


12.-13. augustil toimuval näitusel tutvustatakse, milline on ravim- ja mürktaimede keemiline koostis, milliseid esmaabivõtteid mürgistuse korral kasutada ja milliseid ravimtaimi on kodus võimalik kasutada erinevate terviseprobleemide puhul ning millal ja milliseid taimeosi koguda.

Täpsem info programmi ja ajakava kohta ilmub jooksvalt botaanikaaia kodulehel

UUDIS

 

Kloostrimetsa tee remont

Kuni 15. augustini toimub Kloostrimetsa tee remont, mis toob kaasa pisut ebamugavusi botaanikaaeda sõitmisel. Palun varuge meie juurde tulemiseks kannatust, sest avatud on vaid üks sõidurada ning jälgige tähelepanelikult muudetud liikluskorraldust.

Meie juurde saab kerge vaevaga ka bussiga. Ülemistelt ja Lasnamäelt tulijad saavad bussiga number 49 ning kesklinnast tulijad bussiga number 34a, mis toob otse peaväravasse.

Soovime mõistvat suhtumist ja muretut botaanikaaia külastust.

UUDIS

Juulikuu õitsejad

Botaanikaaia pargialal ja kasvuhoonetes õitseb juulis väga palju taimi. Millised täpsemalt, saad lugeda meie kodulehelt. Kui lugemisest ja õiekalendrist piltide vaatamisest ei piisa, tule naudi õieilu meie kasvuhoonetes ja pargialal.

Pargiala on avatud iga päev 10.00-20.00, kasvuhooned on avatud iga päev kell 11.00-18.00.

Tallinna Botaanikaaia suvised lahtiolekuajad:

Avamaa on avatud 10.00 - 20.00

Palmimaja kasvuhooned 11.00 - 18.00

Ootame Teid külla!

 

ALLIKAS: Tallinna Botaanikaaia uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.