Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti rahvusparkides algavad noorte looduskaitsjate kursused (2017-07-03 13:02:25)

Keskkonnaamet korraldab 4.-6. juulil kõigis viies Eesti rahvuspargis noore looduskaitsja suvise kursuse Junior Ranger 2017, kus jagatakse noortele loodushuvilistele keskkonnaalaseid teadmisi.

Koolitusprogrammi eesmärgiks on suurendada noorte keskkonna- ja loodusteadlikkust ning arendada noorte looduskaitsjate võrgustiku koostööd nii Eestis kui välismaal.

Kursustel osaleb ligi 100 rahvusparkides või nende lähipiirkondades elavat 13-17-aastast loodushuvilist noort, kes on valitud programmi õpetajate soovituste ja motivatsioonikirjade alusel. Kursused toimuvad Lahemaal Ojaäärse loodusmajas, Vilsandi rahvuspargis Pilguse mõisas, Matsalu rahvuspargis Algallika külalistemajas, Karula rahvuspargi külastuskeskuses ja Soomaa rahvuspargis Vanaõue puhkekeskuses.

"Kolmepäevase suvekursuse jooksul toimuvad õpperetked loodusesse, mille käigus tutvutakse piirkonnale omaste ja ka kaitsealuste taime- ja loomaliikidega, viiakse läbi looduskaitselisi töid ja loomingulisi tegevusi ning saadakse teadmisi, oskusi kohalikust pärandkultuurist," lausus Maris Kivistik, Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja.

Näiteks võetakse Lahemaa rahvuspargis ette õppekäik Laukasoole, tutvutakse keskkonnasäästliku eluviisiga ning õpitakse veeohutust ja toimetulekut looduses. Vilsandi rahvuspargis õpivad noored tundma päeva- ja ööliblikaid, saavad teadmisi ravimtaimedest ja nende kasutamisest ning proovivad sepa- ja ketramistööd. Matsalus toimub paadimatk Kesselaiule ning õpitakse seirama suurkiskjaid. Karula rahvuspargi noored piiluvad putukamaailma, saavad teadmisi nahkhiirtest ning õpivad piirkonnale omast luu kasutamist ja töötlemist. Soomaal aga puhastatakse võsast ja taimestikust Kopraraja äärseid tiike, uuritakse pisinärilisi ning minnakse kaluripaatidega Pärnu jõele.

Täpsema programmiga saab tutvuda Keskkonnaameti kodulehel.

Möödunud aasta tublid noored looduskaitsjad Svea Stahlman Matsalu rahvuspargist ja Triinu-Liis Kullik Lahemaa rahvuspargist sõidavad 17. juulil Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialisti Enri Uusnaga nädalaks Šveitsi Habkerni, kus toimub üleeuroopaline Junior Rangeri laager.

Eesti on Euroopa Kaitsealade ühenduse Europarc liige, mis ühendab kaitsealasid 35 Euroopa riigis. Europarci föderatsioon korraldab alates 2002. aastast üleeuroopalist noore looduskaitsja kursust, Eestis on kursusi korraldatud alates 2004. aastast.

Kursusi korraldab Keskkonnaamet, programmi läbiviimisse on kaasatud erialaspetsialistid ja rahvusparkide kohalik kogukond. Lisaks suvisele kursusele toimub koolitusprogrammi käigus kaks kahepäevast jätkuseminari tänavu sügis-talvel ning järgmise aasta kevadel. Kursuste läbiviimist ja Eesti õpilaste osalemist üleeuroopalises laagris toetab SA KIK.

Allikas: Keskkonnaameti 03.07.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.