Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei otsib kelmuses kahtlustatava naise ohvreid (2017-06-15 11:12:39)

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijad pidasid kinni naise, keda kahtlustatakse eakatelt raha välja petmises. Politseil on alust arvata, et ohvreid võib olla veel.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo pidas 1. juunil kinni 38-aastase Elois-Catherine H., endise nimega Liis H., keda kahtlustatakse identiteedivarguses. Seni kogutud info põhjal pettis naine eakatelt meestelt nende terviseseisundit ära kasutades välja kannatanute pangakaardid ning võttis kontodelt suures summas sularaha välja. Samal ajal kasutas naine valeidentiteeti ning esines sotsiaaltöötajatele eakate kannatanute sugulasena. Ohvritele tekitatud kahju on vähemalt 50 000 eurot.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Juhan Ojasoo kinnitab, et kinni peetud naine on varem sarnaste kuritegude eest karistatud. "Uurijatele on teada, et naine otsib eakaid ohvreid, eesmärgiga nende eest hoolitseda, kuid samal ajal kuritarvitades vanurite heausklikkust ja usaldust, petab naine pikema aja vältel eakatelt välja sularaha või kinnisvara. Sageli on kannatanute arusaamisvõime vanuse või terviseseisundi tõttu piiratud ning kahtlustatav kasutab seda ära varalise kasu saamiseks," kirjeldab Ojasoo petuskeemi.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad teise isiku identiteedi ebaseaduslikku kasutamist ja arvutikelmust. Kriminaalmenetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur. Naine on kohtu loal vahistatud.

Politseil on alust arvata, et naise ohvriks võis langeda veel inimesi. Seetõttu palume kõigil, kes tunnevad fotol oleva naise ära või kelle lähedased võivad olla sarnase petuskeemi ohvriks langenud, anda sellest teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 612 4375 või hädaabinumbril 112.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 15.06.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.