Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu arutas triibuliste valimisnimekirjade seadustamist (2017-06-14 07:50:55)


Riigikogus oli esimesel lugemisel sotsiaaldemokraat Marianne Mikko eestvedamisel valminud nn triibuliste nimekirjade seaduseelnõu, mis kohustab erakondi panema mehi ja naisi valimisnimekirjadesse vaheldumisi.

14 riigikogu liikme algatatud eelnõu eesmärk on muuta Riigikogu, Euroopa Parlamendi ja kohalike omavalitsuste valimiste seadusi nii, et valimisnimekirjades oleks kandidaatide hulgas mehi ja naisi võrdselt. „Demokraatia üheks lakmuspaberiks on see, kui palju naisi on otsustamistasandil esindatud. Kui Põhjamaades on naisi nii parlamendis kui valitsuses vähemalt 40 protsenti või üle selle, siis Eestis on vaid neljandik Riigikogu liikmetest naised,“ ütles Mikko. „Selleks, et riigikogu esindaks tänapäeva Eesti ühiskonda tões ja vaimus ning oleks 21. sajandi vääriline, tuleb teha triibuline tiigrihüpe ja sooliselt tasakaalus valmisnimekirjad seadustada.“

Mikko avaldas lootust, et riigikogu suures saalis domineerib täna mõistev ning mõtestav meeleolu. „ Eelnõu arutelu põhiseaduskomisjonis kiskus paraku inetuks – peaaegu ainult meestest koosnevas põhiseaduskomisjonis  valitses Ida-Euroopa mentaliteet,“ sõnas Mikko.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.