Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kohtumisel Itaalia parlamendi väliskomisjoni delegatsiooniga oli fookuses rändekriis (2017-06-13 07:50:03)


Riigikogu esimehe Eiki Nestori ja väliskomisjoni kohtumisel Itaalia parlamendi väliskomisjoni delegatsiooniga keskenduti rändekriisi põhjustele ja selle lahendamise võimalustele.

Nestor ütles kohtumisel, et Eesti võtab Euroopa Liidus kokku lepitud kohustusi tõsiselt. „Meil on põhimõtteline seisukoht, et soovime rahvusvahelise kaitse taotlejatega vestelda enne kui nad riiki saabuvad,“ ütles Nestor. Ta märkis, et Kreeka valitsus on sellega nõustunud ja avaldas lootust, et ka Itaaliaga saavutatakse peagi sarnane kokkulepe. 

Kohtumisel Itaalia kolleegidega ütles väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, et kõige olulisem on meie kõigi ühtne julgeolek ja kodanike turvatunne. „Sellest lähtuvalt peame tegutsema ka rändekriisile lahenduste leidmisel,“ ütles Mihkelson. Tema sõnul jääb migratsiooni probleem meiega veel aastakümneteks ja selle esinevate põhjustega tuleb aktiivsemalt tegeleda. „Koostöö ühiste ohtude tõrjumisel on väga oluline,“ ütles Mihkelson. „Ja ühtsust on täna Euroopas oluliselt rohkem kui me oleks veel pool aastat tagasi arvanud.“ 

Mihkelsoni sõnul ei ole Itaalia rändekriisi lahendamisel üksi. „Piiririigina saame väga hästi aru, mida tähendab migratsiooni surve,“ ütles ta. „Eesti on vähese ressursi juures väga tõsiselt võtnud oma panust Euroopa Liidu välispiiri kindlustamisel.“

Mihkelson rääkis, et ka Eesti on omal nahal tunda saanud, kui Euroopas on puudunud ühtsus. „Me jäime 50 aastaks okupeeritud riigiks ja seetõttu, nähes tänaseid sügavaid probleem, oleme Euroopa ühtsuse poolt,“ ütles Mihkelson. „Tuleme probleemidega toime ainult siis kui oleme ühtsed ja hoolime teineteise muredest ja julgeolekuprobleemidest. Arvestades kõiki ohuallikaid ja reaalseid ohutegureid peame mõtlema, mida veel teha, et ka 20-30 aasta pärast püsiks Euroopa Liidu ühtsus.“

Väliskomisjoni esimehe sõnul peab tajuma olemasolevaid ohte ja lähtuvalt nendest oma poliitikat kujundama. Tema sõnul on Eestile erakordselt oluline võimalikult tihe koostöö oma partnerite ja liitlastega. „See ei puuduta ainult vahetute ohtude naabruses olevaid riike, vaid kogu Lääne maailma võimekust püsida konkurentsis ja oma julgeoleku tagamisel,“ ütles ta.

Külalised tõid välja, et laias laastus on Euroopas kaks põhilist probleemi – põhjas on selleks suhted Venemaaga ning lõuna pool Lähis-Ida ja migratsiooni probleemid. Nad tõdesid, et Euroopal on oluline tegeleda nende probleemide lahendamisega üheskoos, kuid migratsiooni küsimuses on Itaalia ja Kreeka jäänud üksi.

Väliskomisjoni kohtumisel osalesid Barbi Pilvre, Anne Sulling, Andres Herkel ja Henn Põlluaas. Itaalia parlamendi väliskomisjoni delegatsioon on Tallinnas visiidil Riigikogu väliskomisjoni kutsel. Visiidi eesmärk on kahepoolsete suhete tihendamine. Homme kohtub delegatsioon Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni ja riigikaitsekomisjoni liikmetega.

Kohtumise fotod väliskomisjonis.

Kohtumise fotod Riigikogu juhatuses.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.