Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusamet: Eestis on turustatud ELis keelatud petuunia taimi (2017-06-08 16:18:07)


Euroopa Liidu liikmesriikide pädevate asutuste poolt on mitmed oranži värvi petuuniate sordid tunnistatud geneetiliselt muundatuks (GMO). Geneetiliselt muundatud petuunia sortide seemne ja taimede turustamine ei ole Euroopa Liidus lubatud.

Geneetiliselt muundatuks on tunnistatud järgmised petuuniate sordid: African Sunset, Bonnie Orange, Charms Flame 2-140, Crazytunia Citrus Twist, Electric Orange, Go!Tunia Orange, Lipstick, Maui Sands, Mini Blast Rose, My Love Orange, Orange Star (või Pegasus Orange Star, Pegasus Orange, Pegasus Orange Morn, Potunia Plus Papaya, Raspberry Blast, Sanguna Salmon, Trilogy Deep Purple, Trilogy Mango, Trilogy Red, Viva Fire (nimekiri võib täieneda).

Kõigil, kes on ostnud oranži värvi petuunia taimi, on soovitatav need pärast õitsemist komposteerida, põletada või hävitada muul viisil, et vältida seemnete idanemine. Selliste taimede müük ei ole lubatud. Geneetiliselt muundatud petuuniad ei kujuta endast ohtu inimeste või loomade tervisele.

Allikas: Põllumajandusameti 08.06.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.