Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Infotunnis oli kõne all tervise infosüsteemi küsimus (2017-06-08 07:51:42)


Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski vastas Monika Haukanõmme küsimusele tervise infosüsteemi kohta.

Haukanõmm soovis ministrilt teada, mida teeb ministeerium, et tervise infosüsteemis oleksid andmed kvaliteetsemad.

Ossinovski ütles, et juba mõnda aega on käsil infotehnoloogia arenguprojektina tervise infosüsteemi andmekvaliteedi parandamise algatus, mille sisu on täpsustada konkreetselt seda andmekvaliteeti, mis on esitatud tervise infosüsteemis. „Teiselt poolt tuleb tagada, et arstid tegelikult seda infot ka tervise infosüsteemi kannaksid vajaliku kvaliteeditasemega,“ lisas minister.

„Viimasel ajal, kui mured on tõsisemaks muutunud, eeskätt puudutab see psühhiaatriliste diagnoosidega patsiente, oleme koostöös Eesti Puuetega Inimeste Kojaga teinud ka terve plaani, kuidas seda olukorda parandada,“ ütles minister.

Ossinovski tõi veel välja, et Sotsiaalministeerium on alustanud igakuist andmete sisestamise seiret, kus võrreldakse arstide poolt Haigekassale edastatud raviarveid tervise infosüsteemi terviselugude sisestamisega. Ta ütles, et nende andmete põhjal või alusel pöördutakse arstide poole, kui seal on ebakõla, ja selgitatakse tervise infosüsteemi andmete esitamise kohustust.

Minister ütles, et inimeste sotsiaalse toimetuleku garantiid, toetused, abivahendid ja teenused sõltuvad sellest kui täielikud need andmed on.

„Juhul, kui see lähiajal olulist efekti paranemises ei too, siis kindlasti kaalume ka Terviseameti kaasamist sellesse protseduuri, kes otseselt vastutab selle eest, et tervishoiukorralduslikud normid oleksid täidetud,“ lisas Ossinovski.

Tervise- ja tööminister vastas veel Raivo Põldaru küsimusele Tallinna Haigla rajamise kohta, Jaak Madisoni küsimusele Tööinspektsiooni tegevuse kohta ning Kristen Michali küsimusele Eesti ja Ameerika Ühendriikide valitsuste vahelise kaitsekoostöö kokkuleppe kohta.

Peaminister Jüri Ratas vastas Krista Aru küsimusele doktoranditoetuse kohta, Maris Lauri küsimusele maksukeskkonna kohta, Martin Helme küsimustele piirikontrolli võimekuse kohta ja Kristen Michali küsimusele valitsemiskultuuri kohta.

Riigikogu liikmete küsimusele oli vastamas ka sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

Infotunni stenogramm:

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.