Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahanduskomisjon arutas koos huvigruppidega magustatud joogi maksu seaduse eelnõu (2017-06-07 07:30:14)

Riigikogu rahanduskomisjoni tänasel istungil tutvustasid huvirühmade esindajad oma seisukohti ja ettepanekuid valitsuse algatatud magustatud joogi maksu seaduse eelnõu (457 SE) kohta.

„Asjaliku arutelu käigus kuulasime ära poolt ja vastuargumendid, et eelnõu menetluse käigus võimaluse korral leida lahendused tõstatatud probleemidele,“ ütles rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin. Ta lisas, et kõne all oli nii mõju tervisele, kaubandusele kui ka toiduainetetööstusele.

Komisjoni istungil osalesid  Eesti Toiduainetetööstuse Liidu, Eesti Kaupmeeste Liidu, Eesti Karastusjookide Tootjate Liidu, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja, AS-i Tallink Grupp esindajad. Omapoolseid selgitusi andsid Rahandusministeeriumi, Sotsiaalministeeriumi ja Maaeluministeeriumi esindajad.

Kohtumise järel vaadati läbi eelnõule esitatud muudatusettepanekuid, millest osa on ajendatud huvirühmade ettepanekutest.

Magustatud joogi maks on tervisekäitumist mõjutav maks, mille peamine eesmärk on suunata tootjaid vähendama magustatud jookides suhkru ja magusaine kogust ning suunata tarbijaid neid vähem tarbima. Samuti on maksul fiskaalne eesmärk.

Rahanduskomisjon otsustas saata magustatud joogi maksu seaduse eelnõu (457 SE) Riigikogu täiskogu istungile 14. juunil ja teha ettepanek teine lugemine lõpetada.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.