Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti võtab Maltalt üle EL Nõukogu parlamentaarse tasandi eesistumise teatepulga (2017-05-29 07:25:51)


Euroopa Liidu asjade komisjoni delegatsioon viibib 28. ja 29.05.2017 Maltal, kus toimub Malta eesistumise perioodi viimane parlamentaarse mõõtme kohtumine - rahvusparlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide täiskogu istung.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Toomas Vitsut tunnustas Maltat sisuka ja eduka eesistumise läbiviimise eest. „Malta pani päevakorda kõige olulisemad küsimused, mis Euroopa Liidu ees tänasel keerulisel ajal seisavad,“ ütles Vitsut. „Kuna kõiki küsimusi ei õnnestu kuuekuulise perioodi jooksul täielikult lahendada, jätkab Eesti järgmise eesistujana ühtse turu ja rändeteemadega, kuid teeme rõhuasetusi ka uutele teemadele.“

Maltale olid eesistumise kontekstis olulised teemad ränne, ühtne (digitaalne) turg, julgeolek, sotsiaalne ühtekuuluvus, naabruspoliitika ja merendus. Viimasel parlamentidevahelisel kohtumisel tulevad arutlusele Euroopa Liidu merenduspoliitika, rände ja Brexitiga seotud küsimused ning rahvusparlamentide roll Euroopa Liidus. Toomas Vitsut on üks peakõneleja merenduspoliitika paneelis.

Eesti delegatsiooni kuuluvad lisaks Toomas Vitsutile aseesimees Jaak Madison ja komisjoni liikmed Marianne Mikko, Monika Haukanõmm, Tiina Kangro ning Kalle Palling.

Malta 71 liikmeline parlament korraldas kuus eesistumise üritust. 430 000 elanikuga Malta esimene Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine lõppeb 30. juunil ja seejärel võtab teatepulga üle Eesti. Riigikogu korraldab Eesti eesistumisega seoses seitse konverentsi, kaasates nii liikmesriikide parlamente kui ka Euroopa Parlamenti. Esimene rahvusparlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide esimeeste istung toimub Tallinnas 9. ja 10. juulil. See valmistab ette 26.-28. novembril Tallinnas toimuvat rahvusparlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide täiskogu istungit.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.