Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Holsmer: panditulumaksu asemel tuleks toetada maksuametit Eestist kasumi väljaviimise tuvastamisel (2017-05-25 08:06:06)


Panditulumaksu kehtestamine koalitsiooni poolt on 17.05.2017 mustal kolmapäeval riigikogus arutatavatest eelnõudest kõige halvema mõjuga ja tähendab sisuliselt ettevõtte tulumaksu taastamist, leiab riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Remo Holsmer.

„Laenamise varjus kasumi väljaviimise probleem Eestis on olemas, kuid IRLi ja valitsuse poolt välja pakutud panditulumaksu süsteemi juurutamisega karistatakse ka kõiki ausaid ettevõtjaid,” ütles Holsmer.

„Maksukorralduse seaduse järgi on maksu- ja tolliametil juba praegu võimalik hinnata ettevõtete vahelisi näilisi laene nende tegeliku sisu järgi ning uue ettevõtete maksukoormust tõstvat panditulumaksusüsteemi loomiseks puudub vajadus,” lisas ta. 

Holsmeri hinnangul tuleks tegelikult toetada maksu- ja tolliametit laenude kaudu kasumite Eestist väljaviimisega võitlemisel.

Rahanduskomisjoni aseesimehe sõnul on panditulumaks sisuliselt ettevõtte tulumaksu taastamine ja mõjutab väga paljude ettevõtete äritegevust negatiivselt, vähendades nende kasumit.

„Muudatus teeb ettevõtjate elu bürokraatlikumaks ja sunnib mõtlema erinevatele skeemidele, mis aga kindlasti ei aita kaasa laenude kaudu kasumi välja viimise tõkestamisele. Reformierakond uut panditulumaksusüsteemi kindlasti ei toeta,“ toonitas Holsmer.

17.05.2017. a. on riigikogus esimesel lugemisel maksude kobareelnõu, millega muuhulgas maksustatakse tagastamatud või pikaajalised laenud, mida tütarühing on andnud emaühingule või muule äriühingute ketis ülalpool asuvale äriühingule, samuti n-ö sõsarühingule, ning mis ületavad selle äriühingu võetud laenude ja tema omakapitali tehtud sissemaksete summat.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.