Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 21. nädala eelinfo (2017-05-22 07:04:43)

Esmaspäev, 22. mai

· Algusega kell 11 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis ministeeriumi ja Keskkonnaameti koostöös korraldatud loodusturismi foorum.

· Esmaspäevast kolmapäevani on Eestis visiidil Euroopa Parlamendi keskkonnakomisjoni delegatsioon. Visiidi raames on delegatsioonil erinevaid kohtumisi ning peamiselt keskendutakse kliimamuutuste ja säästlike lahendustega seotud teemadele. Muuhulgas külastab delegatsioon ka Uuskasutuskeskust ning Eesti Pandipakendit. Delegatsioon tutvub Lahemaal ka Eesti loodusega, kus räägitakse ökosüsteemi teenustest.

Kolmapäev, 24. mai

· Keskkonnaminister Marko Pomerants ja kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin on visiidil Helsingis, kus kohtuvad Soome põllumajanduse ja metsanduse ministri Jari Leppäga ning parlamendi metsanduse ja põllumajanduse komitee liikmetega.

· Algusega kell 15 toimub Tartu Erinevate Tubade Klubis KIKi tudengite energia- ja ressursisäästukonkursi Negavatt superfinaal.

Neljapäev, 25. mai

· Algusega kell 13 osalevad KIKi toetuste üksuse juht Priit Parktal ja juhtivkoordinaator Siim Umbleja Päästeameti paakautode, konteinerautode ja paakkonteinerite vastuvõtuüritusel Lasnamäe päästekomandos. KIK toetab Päästeametit keskkonnaõnnetustele reageerimiseks vajaliku tehnika soetamist 27 760 000 euroga. Projekti tulemusena suureneb ameti metsa- ja maastikupõlengute likvideerimisvõimekus. Toetusrahast 85 protsenti ehk 23 596 000 eurot tuleb Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ning 15 protsenti riikliku kaasfinantseeringuna. Toetusmeetme töötas välja Siseministeerium.

· Neljapäeval avatakse Eesti Loodusmuuseumi hoovis keraamiliste skulptuuride näitus "Mis oleks kui…?". Näitus on inspireeritud salapärasest ookeanist ning mere põhjas elutsevatest asukatest, see kutsub otsima ja mõtestama ilu ja täislikkust, avastama väliseid vorme ning mõtlema looduse ja inimese kohastumise üle muutuvad maailmas. Näituse autorid on Eesti Kunstiakadeemia disainiteaduskonna keraamika osakonna magistrandid Oksana Teder ja Helena Tuudelepp.

· Neljapäeval toimub Muhumaal südamekuu matk projekti "Elu alvaritele" Lõetsa projektialale. Matka juhendavad Keskkonnaameti projektikoordinaatorid Annely Esko ja Bert Holm.

Reede, 26. mai

· Algusega kell 9.45 toimub Tallinna Botaanikaaia Talveaias suursaadikute vastuvõtt, kus keskkonnaminister Marko Pomerants ja Keskkonnaministeeriumi asekantslerid tutvustavad suursaadikutele olulisi keskkonnavaldkonna teemasid ning seal hulgas ka Eesti eesistumise keskkonna prioriteete.

· Algusega kell 15 toimub Eesti Loodusmuuseumi Uudishimulike klubi loodusmatk. Matk viib osalejad uurima erinevaid taimekooslusi Lasnamäe paekaldal, Lauluväljakul ja Maarjamäel. Matk on osa Looduskaitsekuu üritustest ning seda viib läbi Eesti Loodusmuuseumi botaanik Jana-Maria Habicht. Osaleda saab muuseumipiletiga ning osalemiseks on vajalik registreerimine - registreeri ennast matkale siin.

· Kell 19 osaleb KIKi projektispetsialist Reet Utsu Rõuge vallas Viitina pargi rekonstrueerimisjärgsel pidulikul avamisel. KIK toetas pargi rekonstrueerimist Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist 153 349 euroga ja keskkonnaprogrammist 27 062 euroga. Ühtlasi saab Rõuge Vallavalitsus kätte KIKi maakonnasipelga tiitli Rõuge Ööbikuorgu rajatud vaatetorni "Pesapuu" ja korrastatud külastuskompleksi eest.

Laupäev, 27. mai

· Lahemaa rahvuspargi, Kuusalu ja Vihula valdade küladel algab värvikampaania "Eesti Vabariik 100 kingitus "Lööme külad lille"", mille käigus kutsume kõiki kohalikke elanikke oma kodusid kauniks värvima. Kampaanias osalemiseks on vajalik läbida tasuta korraldatav värvikoolitus, kust iga osaleja saab tunnistuse, mis annab õiguse ka värvi ostmise sooduskampaanias osalemiseks. Esimene koolitus toimub 27. mail Võsul ja teine 28. mail Kolgakülas.

· Laupäeval toimub Valgamaal, Tellingumäel sündmuste sarja "Mis on puude taga?" raames pärandkultuuri päev. Räägitakse pärandkultuuri kaardistamisest, pärandkultuuriraja loomisest pärandkultuuri asjatundja eestvõttel ja pärandkultuuri-objektidega arvestamisest RMK tegevuste kavandamisel. Ühiselt rekonstrueeritakse Koiva pärandkultuuriraja laudrajalõiku.

Pühapäev, 28. mai

· Algusega kell 12 osalevad KIKi juhataja Veiko Kaufmann, toetuste üksuse juht Priit Parktal ja koordinaator Evelin Kurmiste Anija mõisapargi pidulikul avamisel. KIK toetas mõisapargi rekonstrueerimist Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist 199 909 euroga. Ühtlasi saab Anija Vallavalitsus kätte KIKi maakonnasipelga tiitli Kehra raudteepeatuse ühendamise eest erinevate liikumisviisidega.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.