Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu alustab uue viidasüsteemi loomist (2017-05-20 06:52:21)


Tartu linna uut viidasüsteemi hakkab looma hanke võitnud Disainiosakond OÜ. Sügiseks valmib kasutajauuring, millega kaardistatakse linnas liikujate ootused ja vajadused.


Loodav viidasüsteem on linnaruumis kasutatav erineva otstarbega viitade ja kaartide kogum, mis sisaldab eri infot kandvaid ja eri suurustes viitasid koos ettepanekutega, mis tüüpi ja millise infoga viidad peaksid ühe või teise objekti juurde suunama.
"Saadav töö annab meile teadmise, milline Tartu uus viidasüsteem saab olema - kust kuhu ja millisel viisil on vaja inimesi juhatada. See on esimene samm. Järgmises etapis ja järgmise hankega tegeleme sisule vormi andmisega ehk viidasüsteemi tootedisainiga. Loodetavasti järgmisel aastal saame välja kuulutada viimase kolmest hankest, millega siis uued viidad valmistatakse ja linnaruumi paigutatakse," rääkis abilinnapea Jarno Laur.

Viidasüsteem ei ole mõeldud vaid turistile. See on oluline ka Tartu kui Lõuna-Eesti keskuse toimimiseks. "Kindlasti on hea viidasüsteem oluline ka tartlastele, juhatades kätte seni varjul olnud pärle, tutvustades uusi liikumisteid ning ergutades linlasi oma käitumis- ja liikumisharjumusi muutma. Usun, et ka harva jalgsi liikuv linlane saab aimu kui kompaktne on Tartu ja kui kiiresti saab oluliste sihtpunktideni ka jalgsi," lisas Laur.

Tartul on kavas uuendada kogu linna viidasüsteemi, et linna huviväärsused oleksid paremini märgatavad ja linnas liikleja leiaks kiiresti üles kõik vajaliku.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.