Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu infotunnis olid kõne all abikaasade ühise tuludeklaratsiooniga seotud küsimused (2017-05-18 07:27:33)


Rahandusminister Sven Sester vastas Aivar Sõerdi esitatud küsimusele abikaasade ühise tuludeklaratsiooni kohta.

Aivar Sõerd soovis teada, kas rahandusminister on valmis kaaluma abikaasade ühisdeklaratsiooni täismahus taastamist.

Sesteri sõnul on täna tegelikult ühisdeklareerimise võimalus olemas. Ta märkis, et abikaasad võivad soovi korral ühiselt deklareerida enim levinud mahaarvamisi nagu koolituskulud, täiendava maksuvaba tulu mahaarvamine laste pealt ja eluasemelaenu intressid. „Kui ühel on tulu ja teisel on näiteks kulu, siis on võimalik võtta need ühises deklaratsioonis arutlusele,“ ütles minister.

„See muudatus, mille tegi uus koalitsioon ära kuus kuud tagasi, tõstes tulumaksuvaba miinimumi ühele inimesele 500 euroni, on suurem kui varasemalt kahe inimese koos deklareeritud maksutase,“ ütles Sester.

Ministri sõnul tuleb vaadata tervikpilti, kui palju on tegelikult pere lähiajal saamas selle perioodi jooksul täiendavat tulu riigi erinevatest toetusmehhanisimidest. Ta tõi välja, et inimesed, kellel on kolm või rohkem last, hakkavad saama riigilt tunduvalt kõrgemat toetust.

Rahandusminister Sven Sester vastas veel Andres Herkeli küsimusele eelarve- ja maksupoliitika muutumise kohta ning Kalle Pallingu küsimusele riigihangete kohta.

Peaminister Jüri Ratas vastas Keit Pentus-Rosimannuse küsimusele seaduste täitmise kohta, Uno Kaskpeiti küsimusele Haapsalus piirivalve patrulliga toimunud juhtumi asjaolude kohta, Arno Silla küsimusele suure koguse salakauba leidmise kohta miinijahtijalt Sakala, Urmas Kruuse küsimusele Tori hobusekasvatuse kompleksi säilitamise kohta ning Monika Haukanõmme küsimusele äriühingute juhatuse liikmete töötuskindlustuse probleemide kohta.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo vastas Krista Aru küsimusele riigi infotehnoloogilise võimekuse kohta ja Külliki Kübarsepa küsimusele nullbürokraatia kohta.

Infotunni stenogramm:

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.