Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 19 (2017-05-17 12:53:37)

FOOKUSES: Söödavad iluaiad

Maikuu teisel nädalal toimus Tartus ja selle lähiümbruses Rahvusvahelise Põllumajandusmuuseumide Assotsiatsiooni üle kolme aasta peetav konverents CIMA XVIII.

Konverentsi sissejuhatavas osas rõhutati, et üha kasvava rahvaarvu tõttu vajab maailm aina rohkem toitu, aga kuidas vajalik kogus tagada? Kuidas süüa tervislikult, kasutada mõistlikult ressursse ning vähendada kadusid kogu tarneahala ulatuses?

Sellekohast teavet peaks andma edasi ka noortele - kuidas toodetakse toitu, kuidas valmistada maitsvat ja tervislikku einet ning mis on selle kõige mõju keskkonnale.

Teema juures on ka oluline "vanade tegevuste" - leiva küpsetamine, omakasvatatud toidust maitsva eine valmistamine - elus hoidmine, sest kunagi ei tea, mis hetkel peame algsete töövõtete juurde tagasi pöörduma.

Elu maal sõltub maaelu olemasolust, kaasa arvatud põllumajanduse jätkusuutlikkust arengust. Kuid toitu ei pea ja ei saa kasvatada ainult maal, põllul. Ka linnakeskkonda saab käepäraste ja eelkõige lihtsate vahenditega toidu kasvatamiseks "ümber kohandada".

Artiklit saab edasi lugeda SIIT...


Võrgukirja saab edasi lugeda SIIT...

Allikas: Maamajanduse Infokeskuse 17.05.2017 infokiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.