Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talvik: valitsus võttis Riigikogu juhtimise üle, et tappa arutelu eelarvedefitsiidi ja Rail Balticu (2017-05-16 07:38:43)


Vabaerakonna esimehe Artur Talviku sõnul näitab 24 olulise eelnõuga Riigikogu kolmapäevase istungi päevakord, et valitsus on parlamendi juhtimise üle võtnud, vaigistamaks sisulist arutelu riigieelarve defitsiiti lubamise, Rail Balticu leppe, maksumuudatuste ja teiste oluliste teemade üle.

“Kolmapäevale on kuhjatud avalikkuse ja opositsiooni tähelepanu hajutamiseks hulk keerulisi eelnõusid, millest osa on Eesti arengule väga olulised – eelarvedefitsiidi lubamine, Rail Balticu leppe ratifitseerimine ja uued maksud. Päevakorra tihendus välistab süvenemise ja demokraatiale omase põhjaliku arutelu seaduste üle. Peaminister Ratase lubadusest teha Riigikogus rohkem koostööd on alles vaid mälestus,“ ütles Talvik.
„Selle asemel, et kaitsta mõistlikku seaduste menetlemist ja parlamendi väärikust, täidab Riigikogu juhatus juhtivministrite käske päevakorda kokku pannes. Eiki Nestor ja Enn Eesmaa, kus on teie riigimehelikkus?“ küsis Vabaerakonna esimees.

„Kahaneva tööealise elanikkonna ja EL-i toetuste vähenemise tingimustes peab Eesti jätkama konservatiivse eelarvepoliitikaga, mis tagab riigi jätkusuutliku majandamise ja väldib laenudesse uppumist. Rail Balticu põhiline probleem on väga suurte vahenditega eelmise sajandi raudtee ehitamine, samal ajal kui transporditehnoloogia areneb kiiresti. RB valmimise ajaks on maailmas kasutusel ilmselt juba Hyperloop kiirühendused. RB kavandamisel on kodanike arvamust eiratud ja asju aetud läbipaistmatult, lisaks jäetakse olemasolev raudtee enamasti uuendamata. Vabaerakond ei toeta Rail Balticu leppe ratifitseerimist praegusel kujul,“ sõnas Talvik.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.