Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2017-05-16 07:28:07)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 162 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 13 avaliku korra rasket rikkumist ja 78 varavastast kuritegu, nende seas 63 vargust (eluruumidest 8, sõidukitest 4) ja 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 2 ja sai vigastada 15 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2. Tabati 51 alkoholijoobes ja 6 narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 445. Eestist saadeti välja 2 inimest. Registreeriti 1 riigipiiri ebaseaduslik ületamine (peeti kinni 1 isik), 4 salakaubavedamise juhtumit ning 1 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine. Esitati 1 varjupaigataotlus.

PÕHJA PREFEKTUUR

Põhja prefektuuri nädalavahetuse info

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

13. mail teatati, et Lennujaama teel tekkis konflikt kahe sõidukijuhi vahel, kui 54-aastase mehe juhitud sõidukile sõitis ette auto, milles oli 33-aastane naisterahvas, kes võttis relvataolise eseme ja suunas selle kannatanu poole.

13. mail teatati, et Asunduse tänaval tekkis konflikt sõidukijuhi ning bussijuhi vahel, mille tulemusena löödi 52-aastast bussijuhti. Sõidukijuht lahkus sündmuskohalt.

13. mail teatati, et Müürivahe tänaval tekkis konflikt noormeeste vahel, mille tulemusena löödi kahte 18-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 21-aastase ja 22-aastase mehe.

13. mail teatati, et Ümera tänval lõid tundmatud mehed 59-aastast meest.

14. mail teatati, et Tatari tänaval löödi 49-aastast turvatöötajat. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 35-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

13. mail teatati, et Paasiku tänava korteris löödi peretüli käigus 18-aastast naist. Kohapeal selgus, et väidetavale lööjale, 36-aastasele mehele, oli omakorda kallale tunginud 23-aastane naine. Sündmuskohale saabunud patrull võttis kõikidelt osapooltelt ütlused ning selgus, et kõik osapooled on joobes.

14. mail teatati, et Erika tänava korteris vägivallatseti peretüli käigus 49-aastase naise kallal. Politseinikud pidasid kinni 46-aastase mehe.

14. mail teatati, et Akadeemia tee korteris lõi 55-aastane mees peretüli käigus 55-aastast naist. Mõlemad osapooled viidi jaoskonda.

Vargused

13. mail teatati, et Sadama tänaval pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati tööriistu. Kahju on 2000 eurot.

13. mail teatati, et Suur-Karja tänaval asuvast hotellist varastati avaldajalt käekott dokumentide, sularaha ja mobiiltelefoniga. Kahju on 1045 eurot.

13. mail teatati, et Viru keskuses varastati avaldajalt rahakott dokumentide ja sularahaga. Esialgne kahju on 1000 eurot.

13. mail teatati, et Sõpruse puiestee korterist varastati sülearvutid ning sularaha. Kahju on 1000 eurot.

13. mail teatati, et Heina tänava hoovist varastati malmkatet, giljotiin ja treipink. Kahju on 2000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. mail teatati, et Maardu linnas Ringi tänava korteris löödi peretüli käigus 37-aastast naist. Politsei pidas kahtlustavana kinni 36-aastase mehe.

13. mail teatati, et Maardu linnas Kallasmaa tänava korteris löödi peretüli käigus 69-aastast meest jalutuskepiga. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 65-aastase naise.

14. mail teatati, et Raasiku vallas Kannikese tänava eramus lõi 67-aastane mees 53-aastast naist.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Asja rikkumine ja hävitamine

12. mai õhtul sai häirekeskus teate, et Tartus Vasara tänaval põlevad kaugkütte torud. Päästjad kustutasid tulekahju, inimesed kannatada ei saanud. Tulekahju tekkepõhjused ning põlengu tagajärjel tekkinud kahju on selgitamisel.

Avaliku korra rasked rikkumised

14. mai õhtul ähvardas 65-aastane joobes mees Tartus Uuel tänaval teda sõidutanud taksojuhti kirvega. Politsei pidas joobes mehe kuriteos kahtlustatava kinni. Joobes mehega kaasas olnud purjus ning agressiivseks muutunud naine toimetati kainenema. Takso roolis olnud 27-aastane mees viga ei saanud ning ta pöördus asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

14. mai varahommikul sai politsei väljakutse Tartus Ülikooli tänavale, kus oli kallale tungitud 30-aastasele mehele. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks traumapunkti. Juhtunu üksikasju selgitab politsei.

12. mai õhtul lõi 44-aastane mees Tartus Tähe tänava autoparklas sealset valvurit. 69-aastane mees pöördus esmaabiks traumapunkti. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

13. mail sai politsei teate, et Haaslava vallas Ignase küla talu õuel lõi 31-aastane mees tüli käigus tuttavat 21-aastast meest. Kannatanu pöördus esmaabiks traumapunkti. Juhtunu üksikasju selgitab politsei.

Omavoliline sissetung

14. mail teatati, et Tartus Kitsal tänaval on sisse murtud eramusse, kust varastati kuldehteid. Kahju on selgitamisel.

Vargus

12. mail teatati, et Tartus Viljandi maanteel asuvast kauplusest varastati 4 rehvi,kompuutrid ning suurem kogus sularaha. Vargusega tekitatud esialgne kahju on ligemale 10 000 eurot, täpsemad asjaolud selguvad uurimise käigus.

Valgamaa

Asja rikkumine ja hävitamine

12. mai õhtul sai häirekeskus teate, et Helme vallas Holdre külas põleb saun. Sündmuskohal töötanud päästjad kustutasid tulekahju. Täpsemad üksikasjad ja tekitatud kahju on selgitamisel.

Viljandimaa

Asja omavoliline kasutamine

14. mai hommikul ärandati Viljandis Maramaa puiesteelt musta värvi sõiduauto Chrysler 300M. Maja õuest lahkudes sõideti autoga riivamisi otsa aiapostidele ning parkivale sõiduautole. Avariiline Chrysler leiti mõni aeg hiljem mahajäetuna Lutsu tänavalt, kedagi selle juures ei viibinud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei.

Juhtumid piiril

14. mai õhtul saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riigist väljuvale suunale Saksamaa numbrimärgiga sõiduauto Kia Carnival, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid sõiduki kindalaekast elektrišokirelva. Tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelv võeti ära ning peale menetlustoiminguid lubati isikul Eestist lahkuda.

14. mai hommikul saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale Venemaa numbrimärgiga sõiduauto Mazda, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid auto uksetaskust kumminuia. Isik koos kumminuiaga anti üle menetlustoimingute läbiviimiseks Maksu- ja Tolliameti ametnikele.

12. mail kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse töötajad Võru linnas renoveeritava elumaja ehitusobjektil, kas seal töötavatel välismaalastel on seaduslik alus riigis viibimiseks ja töötamiseks. Kokku kontrolliti reidil 6 juriidilist isikut ja 19 füüsilist isikut. Reidil Eestis seadusliku aluseta viibivaid ja töötavaid ega ka tagaotsitavaid isikuid ei tuvastatud. Selgitati välja neli isikut, kes polnud kontrollimise hetkeks registreeritud töötajate registris, kuid kes jooksvalt puudujäägi avastades ettevõtte poolt registrisse kanti.

12. mail saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale piirikontrolli Venemaa numbrimärgiga haagisega DAF veok, mille kontrollimisel avastas piirivalvur masina tuuleklaasi külge kinnitatud antiradari. Juhile selgitati, et antud seade on Eestis keelatud ning teda hoiatati, et järgmisel korral see konfiskeeritakse. Peale vestlust lahkus isik Venemaale

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

14. mail löödi Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuva kaupluse juures terariistaga 20-aastast meest.

Kehalised väärkohtlemised

14. mail tungis alkoholijoobes 25-aastane mees Sillamäel V. Tškalovi tänaval asuvas korteris kallale oma abikaasale, 31-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

14. mail tekitas alkoholijoobes 48-aastane mees Narvas Pikse tänaval füüsilist valu oma abikaasale, 48-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

14. mail lõi 57-aastane naine Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris oma tütart, 31-aastast naist.

Vargused

Ajavahemikul 28. aprill kuni 12. mai murti Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval sisse keldrisse ja varastati jalgratas, kummipaat, rehvikomplekt, õhkpump ning metalliotsija. Esialgne kahju on 2562 eurot.

13. mail varastati Konju külas Raua tänaval asuvast elumajast saag, trimmer, kaks veepumpa, muruniiduk ning muud vara. Kahju on 2330 eurot.

Ajavahemikul 26. aprill kuni 13. mai varastati Jõhvis Puru teel asuva kortermaja keldriboksist jalgratas. Esialgne kahju on 350 eurot.

14. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval varastati keldriboksist jalgratas. Kahju on 500 eurot.

14. mail varastati Tallinn-Narva liinibussi pagasiruumist kohver, milles oli sülearvuti, riided ning muud vara. Esialgne kahju on 555 eurot.

Juhtumid piiril

13. mail märkas Vasknarva kordoni ametnik Narva jõe ääres kalapüügi keelu ajal kalastanud meest. Kontrollimisel selgus, et tegemist on 1945. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikuga ja talle määrati rahatrahv.

13. mail märkasid Vasknarva kordoni ametnikud Alajõe vallas kalapüügi keelu ajal kalastanud meest. Kontrollimisel selgus, et tegemist on 1964. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikuga ning talle koostati väärteoprotokoll.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

13. mail teatati, et Haapsalu linnas ühes eramus lõi 32-aastane poeg oma 67-aastast isa, kes sai viga.

Raplamaa

Vargus

12. mail avastati, et Vigala vallas Vana-Vigala külas on eramust varastatud gaasipõleti ning lõhkumisega on tekitatud varalist kahju 1800 eurot.

12.mai õhtul ärandati Raplas Aasta tänaval sõiduauto BMW 316. Omanik leidis sõiduauto samal ööl kahjustamata kujul Rapla linnast Eha ja Koidu tänava ristmikult.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

6. mail lõi seni tuvastamata mees Kuressaares Tallinna tänava ja Raekoja vahelisel alal 18-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa

Avaliku korra rikkumine

12. mail teatati, et Pärnus asuvas ettevõttes ründas 32-aastane mees 61-aastast ettevõte juhatajat, kes sai viga. Rünnakuga rikuti avaliku korda.

Vargus

11. mail varastati Pärnus eramajast erinevaid antiikesemeid. Kahju on täpsustamisel.

13. mail avastati, et Vändra vallas Kirikumõisa külas eramajast on varastatud LCD televiisor Samsung ning teisi elektroonikaesemeid. Kahju on 330 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.