Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 20. nädala eelinfo (2017-05-15 00:28:01)

Esmaspäev, 15. mai

· Keskkonnaminister Marko Pomerants avab Tallinna Botaanikaaias looduskaitsekuu ning annab üle Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia ja looduskaitse hõbemärgid. Tänavu on looduskaitsekuu teemaks "Eestilt Euroopale, Euroopalt Eestile". Kuu algab traditsiooniliselt maikuu teisel pühapäeval ning kestab kuni 5. juunini. Kuu jooksul toimub üle Eesti temaatilisi matkasid, arutelusid, näituseid, loodusõhtuid.

Täpsem info Keskkonnaministeeriumi kodulehel või Kadri Masing, Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik, kadri.masing@envir.ee, 626 2941, 5688 0386.

· Keskkonnaministeeriumi külastab Gruusia keskkonnaministeeriumi delegatsioon. Kahe päeva jooksul külastatakse Lahemaa rahvusparki ja Viru raba, räägitakse kliima-, õhu- ja jäätmeteemadel ning üheskoos külastatakse ka Tallinna Botaanikaaeda, kus avatakse looduskaitsekuu.

· Esmaspäevast neljapäevani on Eesti-Belgia koostööprogrammi raames Keskkonnaametis visiidil IRE ELITE (Institute of Radiolements, Environment & Lifescience Technology) eksperdid, kes koolitavad kiirgusosakonda kaasas kantava gammaspektromeetri kasutamise kohta.

· Kell 10 on KIKi Maakonnasipelga konkursi tähtaeg. KIK kutsub juba seitsmendat korda valima lemmik keskkonnaprojekti igas maakonnas. Seda saab teha eelmisel aastal joone alla saanud 75 keskkonnaprojekti hulgast, mille leiab KIKi Facebooki lehelt.

Lisainfo: KIKi kommunikatsioonijuht Elina Kink, elina.kink@kik.ee, 5687 5797.

Teisipäev, 16. mai

· Algusega kell 15 toimub Sääre looduskaitseala kaitse-eeskirja eelnõu avalik arutelu Saaremaal, Keskkonnaameti Kuressaare kontoris (Tallinna 22, Kuressaare).

Lisainfo: Gunnar Raun, Keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialist, 5688 7157, gunnar.raun@keskkonnaamet.ee.

Kolmapäev, 17. mai

· Keskkonnaminister Marko Pomerants ja ministeeriumi esindajad kohtuvad OECD majandusraporti poliitilise delegatsiooniga.

· RMK Tallinna kontori aatriumis (Toompuiestee 24) avatakse näitus "15 soovahti". Näitus tutvustab 2016. aasta sügisel Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonnas õpinguid alustanud tudengite väikeobjekti kursuse raames valminud ideede makette. Avamisele järgneval päeval valitakse tööde seast Läänemaale Tuhu soosse ehitatav objekt.

Lisainfo: Marina Poltavtseva, RMK kommunikatsioonispetsialist, marina.poltavtseva@rmk.ee, 520 0318.

Laupäev, 20. mai

· Laupäeval toimub taas üle-eestiline Muuseumiöö - Eesti Loodusmuuseum on sel õhtul avatud kell 18.00-00.00. Sel aastal on Muuseumide öös mänge - Loodusmuuseumis uuritakse, kas ja milliseid mänge mängisid ürgsed mereelukad sadu miljoneid aastaid tagasi. Muuseumiööl on avatud Eesti Loodusmuuseumi näitusesaalid, sh ajutised näitused "Müstiline ürgmeri" ja "Meie meri". Lisaks mängulistele näitustele saab meie rohelises sisehoovis kuulata koorilaulu ning turgutada ennast hea ja paremaga välkkohvikus. Uuri kõige kohta lähemalt muuseumi kodulehelt.

· Keskkonnaamet ja partnerid korraldavad laupäeval ja pühapäeval looduskaitsekuule pühendatud matkad, kuhu on oodatud kõik loodushuvilised.

Täpsem info matkade valiku ja registreerimise kohta on leitav Keskkonnaameti kodulehelt.

· RMK vastuste- ja osaluspäevade sarja "Mis on puude taga?" raames toimub soode päev. Lahemaal, Soomaal, Endla looduskaitsealal ja Saaremaal Ördi rabas on võimalik tutvuda soode taastamistöödega ja ka ise töödes osaleda.

Lisainfo: Kaidi Jõesalu, RMK loodusteabe teemajuht, kaidi.joesalu@rmk.ee, 5304 3504.

Pühapäev, 21. mai

· Pühapäevani on Eesti Loodusmuuseumi hoovis avatud Eesti Maanteemuuseumi näituse "Loomad teel" satelliitnäitus. Väljapanek kutsub avastama seda, milliseid loomi teel olles kohata võib ning mis endeid nad rändurile kuulutavad. Loodusmuuseumis avatud näitusel saab lähemalt uurida kümnekonna loomaga seotud uskumisi, nende hulgas näiteks hundi, kassi või rebasega seonduvaid arvamisi.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.