Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu infotunnis olid kõne all maavalitsuste tegevuse lõpetamisega seotud küsimused (2017-05-11 07:51:01)


Peaminister Jüri Ratas vastas Külliki Kübarsepa esitatud küsimusele maavalitsuste tegevuse lõpetamisest tuleneva Vabariigi Valitsuse seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse (432 SE) kõrvalteemade kohta.

Kübarsepp märkis, et nimetatud seadusega püütakse seoses maavalitsuste kaotamisega muuta vähemalt 68 seadust. Ta soovis teada, miks on valitsus otsustanud järjekordse kobareelnõu kasuks, mis ei puuduta ainult maavalitsuste reformi, vaid puudutab ka küsimusi, mis üldse asjasse ei puutu. Miks on sellist teed mindud.

Peaminister selgitas, et tegemist ei ole mingisuguse kobareelnõuga. „Muudetud on üksnes seadusi, mis sisaldavad või puudutavad maavanemate ülesandeid,“ ütles Ratas. Tema sõnul on seetõttu jäetud sellest eelnõust välja otseselt mitte seotud muudatused. Mõned muudatused vajasid sisulist ümberkujundamist, mitte pelgalt sõnade või terminite asendamist.

Ratas märkis, et kui tõesti maavalitsused kaovad, siis lähevad mõned ülesanded ministeeriumidele, näiteks Haridus- ja Teadusministeeriumile õppeasutuste järelevalve, Siseministeeriumile perekonnatoimingute järelevalve ja perekonnaseisuametnike eksamid, Kultuuriministeeriumile maakonna raamatukogude nimetamine ja järelevalve, Rahandusministeeriumile maakonna planeeringute koostamine ja järelevalve. „Aga samas lähevad ka kohalikele omavalitsustele ülesanded, näiteks maakonnakeskuse, kohaliku omavalitsusüksuse ja perekonnaseisu toimingud. Näiteks kohaliku omavalitsusüksuste ühine ülesanne on terviseedendus, heaolu- ja turvalisus, kultuurivaldkond jne,“ ütles Ratas.

Ratas märkis, et järelevalve aspekti väljatoomine kohalikul tasandil on oluline. Tema sõnul peab järelevalve igal juhul olema hästi paika pandud, hästi rakendatud. „Ma olen täiesti veendunud, et parim järelevalve, veel parem järelevalve kui seaduse paragrahvid on see, kui kohalikud omavalitsuse elanikud ütlevad kohalikule omavalitsusele, mis tasemel sotsiaalteenuste, sotsiaalhoolekande teenuste tase peab olema,“ ütles Ratas.

Peaminister vastas veel Hanno Pevkuri esitatud küsimusele maksukeskkonna kohta.

Riigihalduse minister Mihhail Korb vastas Martin Helme esitatud küsimusele haldusreformi maksumuse, Mart Helme esitatud küsimusele Keila linna sundliitmise ning Artur Talviku esitatud küsimusele Koeru ja Rakke valla vabatahtliku ühinemise kohta.

Justiitsminister Urmas Reinsalu vastas Jüri Adamsi esitatud küsimusele omavalitsuste järelevalve ja Lauri Luige esitatud küsimusele valitsuses IRLi poliitika kohta.

Infotunni stenogramm:

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.