Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalvi Kõva: sotsiaaldemokraadid ei toeta EKRE jätkuvat Euroopa-vastast poliitikat (2017-05-11 07:48:27)


Parlamendi SDE fraktsiooni esimees Kalvi Kõva nimetas Euroopa-vastaseks EKRE ettepanekut algatada seadusemuudatus, mille jätaks kohalike omavalitsuste valimistel hääleõiguse ainult Eesti kodanikele.

„Sotsiaaldemokraadid ei lähe kaasa EKRE Euroopa-vastaste algatustega, see on välistatud. Nende ettepanek võtaks kohalikel valimistel hääle Eestis elavatelt Euroopa Liidu kodanikelt ja siinsetelt püsielanikelt,“ kinnitas Kalvi Kõva.

„Omavalitsuste elu üle otsustavad kohalikud inimesed, sõltumata passi värvist. Kui Eesti riik on andnud neile pikaajalise elamisloa või alalise elamisõiguse, siis see tähendab, et Eesti riik on neid usaldanud,“ ütles Kalvi Kõva.

„Meie eesmärk on Eesti kõigi püsielanike ja Eestis elavate Euroopa Liidu kodanike tihe lõimumine siinsesse ühiskonda. Nende õigus valida kohalikku volikogu on osa sellest, osa võimalikult paljude inimeste kaasamisest omavalitsuste elu üle otsustamisse,“ rõhutas ta. „Selle kartmine aastal 2017, veerand sajandit pärast iseseisvuse taastamist, on naeruväärne.“

Kalvi Kõva hinnangul soovib EKRE oma algatusega, mis võtaks kohalikel valimistel püsielanikelt ja Euroopa Liidu kodanikelt valimisõiguse, tekitada ühiskonda lõhestavat diskussiooni.

„Eelmine kord nägime seda Reformierakonna populistlikus soovis kaotada vene kool ja nüüd on nendega liitunud EKRE oma ettepanekuga,“ sõnas ta. „Opositsiooni sellisel tegevusel pole midagi ühist omavalitsuste tegelike probleemidega, küll on see ohtlike vastanduste teadlik kompamine.“

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.