Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusameti seire tulemusena saab Uus-Meremaale eksportida männipuitu (2017-05-09 14:42:31)

 

Uus-Meremaale männipuidu ja sellest valmistatud toodete ekspordi tingimuseks on, et need pärinevad riigist, mis on vaba ohtlikust taimekahjustajast Gibberella circinata. Põllumajandusameti seirele tuginevalt on Uus-Meremaa tunnustanud Eestit, kui kahjustajast vaba riiki.

Antud otsus on aluseks taimede ja taimsete saaduste riiki sisseveo lubamiseks ning oluline selleks, et Eesti ettevõtted saaksid jätkata oma eksporti karmistunud imporditingimustel, mida Uus-Meremaa on kehtestanud.

Seenhaigus Gibberella circinata kahjustab männi oksi ja tüve, põhjustades koorehaavandeid. Levik toimub peamiselt seemnete ja istikutega ning mulla kaudu. Põllumajandusamet on seenhaiguse seiret läbi viinud alates 2007. aastast ja kahjustajat Eestis tuvastatud ei ole.

Kokku viib Põllumajandusamet 2017. aastal läbi ametlikke seireid 19 erineva taimekahjustaja osas. Seirete käigus tuvastatakse, kas ja kui suures ulatuses uuritavat kahjustajat riigis esineb.

 

Allikas: Põllumajandusameti 09.05.2017 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.