Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu kaasavasse eelarvesse esitati 56 ideed (2017-05-09 00:05:25)

 

7. mail lõppenud Tartu kaasava eelarve ideede kogumisel esitasid linlased 56 ideed selle kohta, kuidas kasutada linna 2018. aasta eelarves 150 000 eurot.

 

Paljud ettepanekud puudutasid vabas õhus sportimise võimaluste parandamist. Näiteks sooviti spordi- ja mänguväljakute, liikumisradade, parkuuripargi ja liuväljakute rajamist. Mitme kooli juures sooviti spordiväljakute ja õuealade korrastamist. Vana-Ihastesse sooviti paadisadamat, Anne kanali ja Emajõe vahelisele rohealale tervise- ja kultuuriparki ning koerte jalutusplatse Supilinna või Tähtverre. Liiklusohutuse eesmärgil sooviti mitmesse kohta ülekäiguradu, "lamavaid politseinikke" või foori ning mitmed ettepanekud puudutasid kehvas korras kõnniteid. Lisaks pakuti välja juhita elektribussi ostmise idee ning trammitee tasuvusanalüüsi tegemist. Raudtee äärde sooviti korrastatud alasid ja müratõkkeid.

 

Kultuuriürituste korraldamiseks sooviti rajada vabaõhulava Kassitoome orgu ning võtta aastaringselt kasutusel Raadil asuv lumepark. Linnaruumis sooviti kaunistada keskkatlamaja korsten ja televisioonimast, taastada Toomkiriku kaksiktornid ja purskkaev Karu pargis, rajada avalik saun Emajõe kaldale ning paigaldada linnaruumi avalikud kellad. Ühtlasi sooviti avada atraktsioon, kus trossil liikuv jalgratas viib huvilisi üle Emajõe ning teha Tartule südameoperatsioon ehk paigaldada suudlevate tudengite purskkaev ümber jalakäijate liikumise trajektoorile, et muuta linnaruumi dünaamikat.

 

Kõikide ideedega saab tutvuda veebis http://www.tartu.ee/kaasaveelarve ja nende kohta ka arvamust avaldada.

 

Kaasava eelarve protsess jätkub ekspertide aruteludega, kes hindavad ideede teostatavust rahalisest, ajalisest ja tehnilisest aspektist. Juunis jätkub protsess aruteludega ideede esitajate ja ekspertide, kes selgitavad ka välja ideed, mis pääsevad rahvahääletusele. Oktoobris toimub rahvahääletus.

 

Kaasava eelarve eesmärgid on parandada kogukondadevahelist koostööd, tutvustada linlastele eelarve koostamise põhimõtteid ning midagi reaalselt ellu viia.

 

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 08.05.2017 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.