Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister: kohalik toit on väärtus, mida saame väljaspool Eestit uhkusega tutvustada (2017-05-05 15:50:13)

 

Kohalik Eesti toit on tunnustamist väärt ja meil on võimalus seda uhkusega tutvustada nii Eestis kui ka väljaspool, ütles täna, 5. mail 2017 esimest korda toimuva Eesti Toidumessi - Sööma! avanud maaeluminister Tarmo Tamm.

"Tänasel messil saame veenduda, et Eesti toidumaastik on väga rikkalik ja eestlased oskavad head toitu valmistada," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Meil on kvaliteetse toidu tootmiseks olemas kõik looduslikud eeldused, lisaks töökad põllumehed, innovaatilised toidutööstused, tasemel kokad ja teadlikud tarbijad. Eesti elanikel on võimalus kohalikku toitu rohkem väärtustada ja seda ka teistele uhkusega tutvustada, sest Eesti toit on osa meie kultuurist ja kannab edasi traditsioone," lisas Tamm.

Minister tõi välja, et kuigi Eesti on väike, on kõigil piirkondadel oma nägu ja erinevused. "Nagu teame, algas 1.mail Peipsimaa maitsete aasta. Tänu sellele, et Peipsi esindajad osalevad messil, saab Peipsimaa toidukultuuriga juba täna siin lähemalt tutvust teha, aga ka näha, mida huvitavat Eesti teistel piirkondadel pakkuda on."

5.-6. mail 2017. aastal Tallinna Lauluväljakul esimest korda toimuval Eesti Toidumessil- Sööma! osaleb 500 eksponenti. Mess koondab Eesti toiduvaldkonna tegijaid: tootjaid, jae- ja hulgimüüjaid, HoReCa sektori esindajaid (restoranid, cateringi ettevõtted) ning toiduvaldkonnaga seonduvaid organisatsioone ja arvamusliidreid.

Mess toimub alates 2017. aasta maikuust igal aastal mai esimesel nädalavahetusel Tallinna Lauluväljakul.

Lisainfo: http://www.toidumess.ee/

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 5.5.17 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.