Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kinnitas põllumajandus-, maamajandus- ja veterinaariavaldkonna praktikatoetuse (2017-05-05 15:46:23)

 

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas põllumajandus-, maamajandus- ja veterinaariavaldkonna praktikatoetuse määruse. Määruse jõustumine võimaldab alates 2017. aastast taotleda praktikatoetust ka kutsetegevuse loaga veterinaararstil, kes tegeleb veterinaarpraksisega ning on spetsialiseerunud põllumajandusloomadele.

 

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on määruse alusel antava toetuse üldeesmärk tõsta põllumajandusvaldkonna ettevõtete motivatsiooni võtta praktikale õpilasi või üliõpilasi, kes õpivad täiskoormusega statsionaarõppes. "Soovime toetuse maksmisega kaasa aidata põllumajandusvaldkonna ettevõtetes toimuva ajakohase praktika läbiviimisele reaalses töökeskkonnas, hüvitades osaliselt õpilase või üliõpilase praktika juhendamise ja korraldamise kulud. Ettevõttes läbiviidud praktika suurendab tööandjate osalust kutse- ja kõrgharidusõppe kujundamisel ning nii vastavad ka koolilõpetajate oskused paremini tööturul nõutavale," lisas minister Tamm.

 

Riigieelarvest rahastatud põllumajandus-, maamajandus- ja veterinaariavaldkonna praktikatoetust on makstud põllumajandustootja või põllumajandustoodete töötlejale alates 2002. aastast. Võrreldes kehtinud määrusega on suurim muudatus taotlejate ringi laiendamine, kuhu lisandus ka kutsetegevuse loaga veterinaararst, kes on spetsialiseerunud põllumajandusloomadele.

 

Toetust saab taotleda Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) vahendusel 1. oktoobrist kuni 10. oktoobrini 2017. aastal. Toetust võib taotleda sellise praktika kulude osaliseks hüvitamiseks, mis ei alanud varem kui eelnenud aasta 1. oktoobril ega hiljem kui taotluse esitamise aasta 30. septembril.

 

Maaeluministri määrus "Põllumajandus-, maamajandus- ja veterinaariavaldkonna praktikatoetus" avaldatakse Riigi Teatajas.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 5.5.17 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.