Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu kaasava eelarve ideid saab esitada pühapäevani (2017-05-05 15:41:14)


Kuni 7. maini saab esitada kaasava eelarve ettepanekuid. Ideena võib välja pakkuda Tartu linnaga seotud investeeringuid maksumusega kuni 75 000 eurot. Kuna kaasava eelarve kogusumma on 150 000 eurot, viiakse 2018. aastal ellu kaks ideed.

 

Praeguseks on tartlased esitanud 33 ettepanekut.

Ideid saab esitada kuni pühapäeva lõpuni: http://www.tartu.ee/kaasaveelarve. Esitatavad ideed peavad olema Tartuga seotud ja avalikus kasutuses, pakkuma avalikku hüve ning nende elluviimine ei või kaasa tuua ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele.

 

Ideede teostatavust hindavad vastavate valdkondade eksperdid ning konkurentsist langevad välja ideed, mida ei ole võimalik tehniliselt, ajaliselt (2018. aasta jooksul) või rahaliselt ellu viia. Sisulised arutelud ideede üle toimuvad ideede autorite ja ekspertide osavõtul juunikuus, kus selguvad, millised ideed jõuavad lõpphääletusele oktoobris. Kogu kaasava eelarve protsessi vältel oodatakse ideede esitajatelt aktiivset kaasalöömist oma idee tutvustamisel.

 

 

Tartu alustas kaasava eelarvega 2013. aastal ja korraldab seda tänavu viiendat korda. 2013. aastal hääletasid tartlased parimaks ideeks Laia tänava Kultuurikvartalis tegutsevatele kultuuriasutustele heli-, valgus- kino- ja lavatehnika hankimise. 2014. aasta võiduideedeks olid kõnniteede äärekivide alla laskmine ülekäigukohtadel ja ristmikel ning Emajõe kaldapiirde rajamine Kaarsilla ja Võidu silla vahelisele alale, 2015. aastal võitsid Arena Tartu eskiisprojekti ja Elleri amfiteatri rajamine Toomemäe nõlvale. Möödunud aastal said rahva toetuse Raadil asuva ajaloolise tallihoone katuse rekonstrueerimine ja Aparaaditehase taskupargi rajamine.

 

Lisainfo: http://www.tartu.ee/kaasaveelarve

 

Allikas: Tartu linnavalitsuse 5.5.17 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.