Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu hakkab arendama rattaringlust (2017-05-03 15:57:06)

 

Tartu linn teeb ettevalmistusi ülelinnalise rattaringluse väljaarendamiseks.

"Tartu linn on astumas konkreetseid samme rattaringluse käivitamiseks juba 2018. aastal. Oleme viimastel aastatel ehitanud palju uusi rattateid ning renoveerinud olemasolevaid, järgmine samm on motiveerida nii linlasi kui ka turiste rattaringluse abil rohkem jalgratastega liikuma," ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. Linnapea sõnul on konkreetsete rattalaenutuspunktide asukohad ning lõplik rataste arv väljaselgitamisel ning selles osas on ka linlased oodatud kaasa rääkima. "Rattaringluse arendamisel peame väga oluliseks tihedat koostööd ülikoolide ning üliõpilasesindustega. Kavandame rattaringlust kui üht osa linna ühistranspordist," lisas Klaas.

Käsil on hanketingimuste koostamine rattaringluse tehnilise lahenduse väljatöötamiseks. Hanke eesmärgiks on saada Tartu rattaringluse tehniline mudel, mis oleks kasutajasõbralik ja paindlik. Süsteem peab võimaldama rattalaenutuse punkte lihtsasti lisada ja vajadusel ka sulgeda.

Uuendatakse ka mõned aastad tagasi koostöös Arengufondiga valminud Tartu rattaringluse äriplaani ning käimas on arutelud, kas tulevane rattaringlus peaks baseeruma osaliselt või täies mahus elektriratastel. Kõne all on olnud kesklinnas ka elektriliste tõukerataste laenutusvõimaluste loomine.

Rattaringluse projekti planeeritakse rahastada kahest allikast. Linnavalitsus on esitanud taotluse Horizon 2020 meetmest rahastatava projekti SmartEnCity tegevuste muutmiseks selliselt, et projekti pilootalal (kesklinnas) saaks panustada elektrirattaringluse arendamisse 669 500 eurot. Samuti on linnavalitsus otsustanud asuda linnapiirkondade arendamise meetme raames realiseerima reservnimekirja kuuluvaid projekte Selle meetme abil on rattaringluse arendamisse võimalik panustada kuni 1,335 miljonit eurot. Nii on kokku kahe miljoni euro eest võimalik Tartus välja arendada kuni 600 ratta ja 50 laenutuspunktiga rattaringluse süsteem.

Esialgse kava kohaselt viiakse Tartu rattaringluse projekt ellu kahes etapis: I etapp SmartEnCity pilootalal 2018. aasta jooksul ja II etapp lõpetatakse hiljemalt aastaks 2021.

 

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 3.5.17 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.