Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuur sõlmis kaitseväega heade kavatsuste kokkuleppe (2017-05-02 12:09:13)
 

Kaitsmaks kaitseväe käsutustes olevatel looduslikel harjutusaladel elutsevate liikide elukeskkonda ning korraldamaks seal elutsevate liikide organiseeritud seiret, allkirjastas Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala Kaitseministeeriumi, Kaitseväe, Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse ja Kaitseliiduga heade kavatsuste kokkuleppe.

Kõnealuse leppe järgi korraldatakse Kaitseväe ja Kaitseliidu harjutusväljade ning lasketiirudes riiklikku keskkonnaseiret koostöö vormis. Kõik nendel aladel toimuvad seireprogrammid kooskõlastatakse eelnevalt Keskkonnaagentuuriga.

Nenditakse, et kvaliteetne riigikaitseline väljaõpe võib mõjutada looduskeskkonda ning seal elavaid ohustatud liike (näiteks metsised ja erinevat kotkad). Seega on oluline selliste liikide seiret ka ühiselt ja ühises arusaamas korraldada.

"Sarnane heade kavatsuste kokkulepe oli meie vahel sõlmitud juba ka varemalt," tõdes Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala. "Ja mul on hea meel, et meie koostöö jõustruktuuridega selles vallas on jätkunud. Loodus on meie kõigi ühine vara ning selle hoidmisel ja kaitsel on meil kõigil vaja teha tihedat koostööd ning olla sellest arusaamisel ühistel lähtekohtadel. Mul on hea meel, et meie arusaamised loodusest on kattuvad. Kiidan ja tunnustan selles osas meie kaitsejõude."

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ja Kaitseliit finantseerivad riikliku keskkonnaseireprogrammi keskkonnaseire selle osa, mis on tehtud harjutusväljade ja lasketiirude kohta.

Kokkuleppe on allkirjastanud Kaitseministeeriumi poolt minister Margus Tsahkna poolt, Kaitseväe poolt on leppe sõlminud Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras, Riigi kaitseinvesteeringute Keskuse poolt direktor kolonel Rauno Sirk ja Kaitseliidu poolt Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili.

Heade kavatsuste kokkulepe on sõlmitud tähtajatult.


Allikas: Keskkonnaagentuuri 2. mai 2017. aasta pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.