Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna toimub esimene üle-eestiline avatud kalasadamate päev (2017-04-29 07:24:38)


Täna, 29. aprillil toimub esimene üle-eestiline avatud kalasadamate päev. Üksteist sadamat kutsuvad endale külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu.

"Esimese avatud kalasadamate päevaga paneme loodetavasti aluse uuele traditsioonile, millega tee kalasadamatesse saab Eesti elanikele tuttavamaks," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Avatud kalasadamate päev annab võimaluse tutvuda kalasadamates tehtava tööga ja luua kaluritega kontakt. Igal perel võiks olla nii-öelda oma kalur, kelle käest otse värsket kodumaist kala osta."

Sadamate programmid kestavad kella 8-14 ja nendega saab lähemalt tutvuda aadressil www.avatudsadamad.ee. Maaeluminister Tarmo Tamm tervitab Maaeluministeeriumi poolt külastajaid kell 12 Leppneeme sadamas.

Sadamates on kohal kalateadlased, kalakokad, vabatahtlik merepääste, Politsei- ja Piirivalveamet; kohapeal saab osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja pillimehed ning lastele toimuvad õpitoad ja õngekoolitused.

Harjumaalt osalevad avatud kalasadamate päeval Leppneeme ja Tilgu ning Pärnumaalt Japs, Võiste ja Lindi sadam. Saaremaalt Nasva, Hiiumaalt Suursadam, Ida-Virumaalt Toila, Läänemaalt Virtsu, Viljandimaalt Oiu ja Tartumaalt osaleb Kolkja sadam.

2017. aasta avatud kalasadamate päeva korraldavad Maaeluministeerium ja Kalanduse Teabekeskus.

Üle-eestilise avatud kalasadamate päeva algatus sündis Maaeluministeeriumi ja Kalanduse Teabekeskuse koostöös. Avatud kalasadamate päeva korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014-2020.

Allikas: Maaeluministeeriumi 29.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.