Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaali maastikukaitseala kaitsekord uueneb (2017-04-27 13:30:06)

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks muudatused, millega täpsustatakse Kaali maastikukaitseala kaitsekorda ja vähendatakse kaitstava ala pindala.

Kaali maastikukaitseala peamine kaitse-eesmärk on kaitsta meteoriidikraatreid, neid ümbritsevat pärandkultuurmaastikku ning kaitsealuseid samblaliike ja käsitiivalisi.

Kaitse-eeskirja uuendamisega arvatakse kaitse alt välja alad, millel puudub loodusväärtus ning mille kaitse alt välja arvamine ei kahjusta maastikulist tervikut. Tegemist on valdavalt elamu- , põllu- või heinamaaga, mille kaitse all olemine ei ole põhjendatud. Kaitseala pindala väheneb 45,1 ha võrra, eramaal 44,6 ha ja riigimaal 0,5 ha.

Muudatustega kaotatakse rahvaürituste korraldamisel osalejate piirarv. Valitseja loal lubatakse olemasolevate ehitiste hooldustööd, tootmisotstarbeta ehitiste püstitamine kaitseala tarbeks ka ehituskeeluvööndis ja tee või tehnovõrgu rajatise püstitamine kaitsealal paikneva kinnistu tarbeks. Lisaks lubatakse kaitseala valitseja nõusolekul piiranguvööndis uuendusraie ning puidu kokku- ja väljavedu külmumata pinnaselt. Samuti jahipidamine ja liikide elutingimuste säilitamiseks vajalik tegevus.

Maastikukaitseala pindala on 38,6 ha, sh sihtkaitsevööndi pindala 1,9 ha ja piiranguvööndi pindala 36,7 ha.

Kaitseala asub Saare maakonnas Pihtla vallas Kaali ja Kõljala külas.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 27.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.