Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnisvaraturu tehingute rahaline maht suurenes kolmandiku võrra (2017-04-26 13:29:27)


Maa-ameti värske kinnisvara ostu-müügitehingute analüüs näitab, et tehingute koguväärtus oli esimeses kvartalis ligi 765 miljonit eurot, mis on 33% kõrgem kui eelmise aasta samal perioodil. Ka tehingute arv kasvas võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga, kokku tehti ligi 12 000 tehingut.

Üldjuhul on esimene kvartal kinnisvaraturul rahulikum kui ülejäänud osa aastast, kuid käesoleval aastal tehingute koguväärtus esimeses kvartalis ületas vähesel määral ka eelmise aasta neljanda kvartali tulemusi. Maa-ameti 2017. aasta esimese kvartali kinnisvaratehingute analüüsi tulemusel selgus, et kinnisvara ostu-müügitehingute koguväärtus oli 764,7 miljonit eurot, mis on 32,9 protsenti kõrgem kui 2016. aasta esimeses kvartalis ning 28,5 protsenti kõrgem kui 2015. aasta esimeses kvartalis.

"Kinnisvaraturu tehingute rahaline maht suurenes võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga kolmandiku võrra. Tehingute koguväärtuse kasv võrreldes aastataguse ajaga tuleneb nii korteriomandite kui ka hoonestatud maade sektoris toimunud muutustest," ütles Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits.

Käesoleva aasta esimeses kvartalis tehti 11 976 ostu-müügitehingut, mis on 15,1 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil ning 16,4 protsenti rohkem kui kaks aastat tagasi. Võrreldes eelmise aasta viimase kvartaliga tehti tehinguid vaid 0,9 protsenti vähem.

Tambet Tiitsu sõnul liigub üha enam kapitali korteriomandite turul. "See tuleneb nii tehingute arvu kasvust kui ka üldisest hinnatõusust, mida omakorda mõjutab uute korterite osakaalu suurenemine."

Korteriomanditega tehti esimeses kvartalis kokku 6 906 ostu-müügitehingut. Võrreldes 2016. aasta sama perioodiga kasvas eluruumide tehingute arv ligi 19 protsenti ning võrreldes eelmise aasta viimase kvartaliga 0,3 protsenti. Kahe aasta taguse ajaga kasvas tehingute arv ligi 23 protsenti. Eluruumidega tehtud tehingute koguväärtus oli 38,6 protsenti kõrgem kui 2016. aasta esimeses kvartalis, 40 protsenti kõrgem kui 2015. aasta esimeses kvartalis ning 1,9 protsenti kõrgem kui eelmise aasta neljandas kvartalis.


Loe lähemalt Maa-ameti koostatud 2017. aasta I kvartali kinnisvaraturu ja hinnaindeksi kokkuvõttest.

Allikas: Maa-ameti 26.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.