Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
ENPA alustas liikmesriikide survel korruptsioonisüüdistuste uurimist (2017-04-26 07:09:13)


Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) presidendile Pedro Agramuntile anti eile üle Põhjamaade ja Balti riikide parlamentide esimeeste allkirjastatud pöördumine, milles nõuti välise juurdluse alustamist ENPA liikmete vastu esitatud korruptsioonisüüdistuste uurimiseks. Seepeale otsustati Strasbourgis moodustada kolme eksperdiga ENPA-st sõltumatu uurimisgrupp juurdluse alustamiseks.

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul oli seitsme riigi soov, et toimuks erapooletu uurimine võimalike korruptsiooni asjaolude tuvastamiseks. „Kui senised katsed pole meil vilja kandnud, siis nüüd on uurimist alustatud ja loodetavasti saabub peagi ka selgus,“ ütles Nestor.

Pöördumise allkirjastasid seitsme NB8 riigi ehk Rootsi, Norra, Taani, Islandi, Eesti, Läti ja Leedu parlamentide esimehed.

ENPA Eesti delegatsiooni juhi Marianne Mikko hinnangul peaks vähemalt üks uurimisgrupi liikmetest olema auväärne ja Euroopas tuntud poliitik. „Vahetult pärast NB8 parlamentide esimeeste kirja üleandmist ENPA presidendile korruptsioonisüüdistuste uurimiseks tehti see ka teoks. Mul on hea meel, et ENPA suutis selles küsimuses olla otsustav ning anda signaal, et korruptsiooni ei tolereerita,“ ütles Mikko ning lisas, et korruptsioonil pole kohta inimõiguste organisatsioonis.

Itaalias Milano kohtus on käimas protsess parlamendiliikme Luca Volonté üle, keda süüdistatakse Aserbaidžaanist raha saamises, mille vastutasuks ta olevat teinud riigile sobivat poliitikat ENPA-s.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.