Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arstiabi hea kättesaadavusega on ka maapiirkondades probleeme (2017-04-18 10:05:57)


Maapiirkondade elanikel on järjest keerulisem arsti juurde aega saada, vahel tuleb oodata isegi rohkem kui pool aastat, kuulevad põllumajandusorganisatsioonid tihti oma valdkonna ettevõtjatelt. Tööandjatena mõistavad põllumehed, et töötajate hea tervis on ettevõtete edukaks toimimiseks oluline kapital. Maapiirkondade inimestele on pikad ravijärjekorrad ja arstiabi kättesaadavus aga täna tõsiseks murekohaks.

"Tervis on igale inimesele väga tähtis ja terved inimesed on iga majandusvaldkonna arengu alus. Toetame tervishoiutöötajate nõudmisi tagada patsientidele vajalik ja õigeaegne arstiabi, milleks tuleb tervishoiuteenuste rahastamist suurendada," ütles Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees Vahur Tõnissoo.

Tõnissoo sõnul on meil head arstid ja kvaliteetne arstiabi, kuid järjekordade pikkus on ammu ületanud mõistlikud piirid. Valitsus peaks uskuma erialaspetsialiste, kes on tõendanud, et lisarahata ei ole võimalik tervishoiusüsteemi olukorda parandada. "Riik peab suutma tagada arstiabi heal tasemel kättesaadavuse Eesti erinevates piirkondades, mõistagi ka maapiirkondade inimestele," rõhutas põllumeeste keskliidu juht.

Põllumeeste hinnangul on Eestis suuri probleeme erinevate eluvaldkondade rahastamisel. Samas on praegune valitsuskoalitsioon põllumajandussektori suunal tõestanud, et hea tahtmise korral on võimalik leida lahendused. Vajame põhimõttelist arutelu, millised muudatused kehtivas süsteemis tagaksid erinevate eluvaldkondade arengu ja vajalike teenuste kättesaadavuse kõikides Eesti piirkondades.

Eesti Põllumeeste Keskliidu algatusel loodi möödunud aastal erinevate elualade kodanikuühiskonna organisatsioone koondav ümarlaud, mille eesmärgiks on teha valdkondade-ülest koostööd. Ümarlaua tööst võtavad lisaks põllumajandusorganisatsioonidele osa ka tervishoiutöötajate, teenistujate ja haridustöötajate organisatsioonid.

Allikas: Eesti Põllumeeste Keskliidu 18.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.