Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loomapidajad peavad veekaitsevööndis karjatamise infot esitama uues infosüsteemis Veeveeb (2017-04-10 15:50:39)

Veeseadus lubab veekaitsevööndis karjatada 1. maist kuni 30. oktoobrini. Loomapidajad, kes soovivad veekaitsevööndis karjatada ning kelle karja suurus on kümme loomühikut* ja enam, peavad veekaitsevööndis karjatamisest Keskkonnaametit teavitama vähemalt 14 päeva enne karjatamisega alustamist. Teavitamiskohustus on üks kord vegetatsiooniperioodi jooksul ning teavitamine toimub uues infosüsteemis Veeveeb.

"Vanarahva toimetuste järgi oli aprilli algus karjalaskeaeg. Siis lasti kari pärast pikka talve taas laudast välja niidule, metsa ja kraavipervele - sinna, kus oli värske joogivesi ja ninaesine. Kui vanarahvas oma karjamaal loomade vee äärde laskmiseks kedagi teavitama ei pidanud, siis alates aprillist 2017 tuleb igal karjatajal, kelle karja suurus on vähemalt kümme loomühikut, esitada Keskkonnaametile veekaitsevööndis karjatamise kohta teatis vast avatud infosüsteemis Veeveeb," lausus Keskkonnaameti projektiekspert Helena Vipre.

Veekaitsevööndis karjatamisel peab järgima veeseaduse nõudeid, et karjatamine ei põhjustaks kallaste erosiooni ja veekogude seisundi halvenemist.

Teatise esitamiseks on loodud Norra veemudelite projekti "Mudelite süsteemi ja töövahendi loomine mere ja maismaa pinnavete integreeritud haldamiseks" raames veeinfosüsteem, mille funktsionaalsus võimaldab klientidel koostada ja esitada Keskkonnaametile veekaitsevööndis karjatamise teatist koos vajaliku kaardimaterjaliga. Teatise täpsema andmekoosseisu ja esitamise korra kehtestab keskkonnaminister 03.04.2017 määrusega nr 10 "Veekaitsevööndis karjatamise teatise andmekoosseis ja teatise esitamise kord". Kui Keskkonnaamet ei teavita teatise esitajat 14 päeva jooksul vajadusest esitatud andmeid muuta või kontrollida, võib alustada karjatamist veekaitsevööndis.

Loodud rakendus võimaldab koostada ning esitada ka vedelsõnniku laotamisplaani üle 300 loomühikuga loomapidajal, kes kasutab laudas vedelsõnnikutehnoloogiat või isikul, kes lepingu alusel laotab 300-le loomühikule vastava koguse loomade vedelsõnnikut.

Infosüsteem Veeveeb on leitav Keskkonnaameti kodulehelt e-teenuste rubriigist ja aadressilt https://veeveeb.envir.ee/. Sisselogimine infosüsteemi toimub ID-kaardi või mobiil-ID abil.


Allikas: Keskkonnaameti 10.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.