Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn nõustub Vabariigi Valitsuse tehtud ühinemisettepanekuga kindlatel tingimustel (2017-04-07 08:59:30)


Tartu linnavalitsus saatis volikogule arutamiseks otsuse eelnõu, milles esitatakse linna seisukoht valitsuse poolt Tartu linnale, Luunja vallale ja Tähtvere vallale tehtud ühinemisettepaneku kohta.


Eelnõu kohaselt nõustub Tartu linn Luunja valla ja Tähtvere vallaga ühinemisega juhul, kui see toimub valdade Tartu linnaga liitumise teel. Eelnõus esitatud tingimuste kohaselt peab Tartu linn avalik-õigusliku juriidilise isikuna säilima. Kehtima jäävad Tartu linna kõik õigusaktid ja linna sümboolika säilib. Liituvate valdade õigusaktidest jäävad liitumise järgselt kehtima need, mis on vajalikud avaliku teenuse osutamiseks ja mille osas ei ole võimalik automaatselt rakendada Tartu linna vastavaid õigusakte või mis reguleerivad vallavalitsuste hallatavate asutuste tegutsemist.


Samuti jäävad kehtima Tartu linna, Luunja valla ja Tähtvere valla üldplaneeringud ning arengukavad ja eelarvestrateegiad.


Liitumise korral säilivad kõik Tartu Linnavalitsuse, Luunja Vallavalitsuse ja Tähtvere Vallavalitsuse hallatavad asutused ning nende töötajatega sõlmitud töölepinguid liitumisega seoses ei muudeta. Luunja valla ja Tähtvere valla ametiasutuste teenistujad jätkavad pärast liitumist teenistust linna ametiasutuste koosseisus. Vallavalitsuste volitused lõppevad pärast sügisel toimuvaid Tartu Linnavolikogu valimisi.


Tartu Linnavalitsus korraldab elanike küsitluse Luunja ja Tähtvere valla Tartuga liitumise kohta 16.-18. aprillil. Luunjas toimub elanike küsitlus 23.-24. aprillil. Tähtvere vallas toimunud küsitlusel osales 549 elanikku, kellest 450 pooldas liitumist Tartu linnaga.


Vabariigi valitsus on teinud Tartu linnale, Luunja vallale ja Tähtvere vallale ettepaneku ühinemiseks ning Tartu linnavolikogul tuleb esitada arvamus ettepaneku kohta 15. maiks 2017. a.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 07.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.