Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vakra: vaja on leppida kokku maapõuepoliitika põhialustes ja määrata prioriteetsed arengusuunad (2017-04-05 08:10:12)

Riigikogu keskkonnakomisjonis on täna tähelepanu keskmes Eesti maavara heaperemehelik ja säästlik kasutamine, mille põhilised aspektid on kirjas Riigikogu otsuse "Maapõuepoliitika põhialused aastani 2050" eelnõus (410 OE).

Keskkonnakomisjoni esimehe Rainer Vakra sõnul peab riik kindlustama, et loodusvaradega käiakse ümber säästlikult ja heaperemehelikult. Seetõttu on vaja leppida kokku maapõuepoliitika põhialustes ja määrata prioriteetsed arengusuunad. „Maavarad on meie rikkus, kuid rikkus on ka meie looduskeskkond, mida ei saa eirata maavarade kasutusele võtmisel,“ ütles Vakra.

Valitsuse esitatud maapõuepoliitika põhialused aastani 2050 seavad eesmärgi kasutada maapõue ja seal leiduvaid loodusvarasid Eesti ühiskonnale suurimat väärtust looval moel, arvestades keskkonnaalaseid, sotsiaalmajanduslikke, geoloogilisi ja julgeoleku aspekte. Eesti pikaajaline eesmärk maapõue valdkonnas on tagada maapõueressursside teaduspõhine, keskkonnahoidlik ja riigi majanduskasvu edendamisele suunatud haldamine ning kasutus, suurendades ressursitõhusust ning vähendades sõltuvust toorainest.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.