Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogus moodustati toetusrühm lemmikloomade kaitseks (2017-04-05 08:07:35)


Riigikogu liikmed moodustasid täna toetusrühma KLL – Kaitseme lemmikloomi, mille eesmärk on keelata lemmikloomade illegaalne e-kaubandus ning muuta lemmikloomade registreerimine ja kiibistamine kohustuslikuks.

„Eestil on Euroopa Liidu peatse eesistujana võimalus võtta endale liidriroll, et takistada koerte ja kasside illegaalset kaubandust, keskendudes online-müügi reguleerimisele. Lemmikloomade kiibistamine ja elektrooniline registreerimine on vaja muuta kohustuslikuks nii Eesti kui Euroopa Liidus laiemalt,“ toetusrühma esimees Marianne Mikko.

„Kohustuslik kiibistamine ja registreerimine aitab leida eksinud loomi ja tõendada omanikustaatust. Lisaks aitaks see jälile jõuda päritolumaale, kust on toodud võimaliku haigusepuhangu tekitanud loom. Samuti oleks võimalik takistada ebaseaduslikku loomade müüki,“ lisas Mikko.

Eesti Loomakaitse Seltsi eelmise aasta uuringust selgus, et koerte kiibistamise ja elektroonilisse registrisse kandmise üle ei pidanud arvestust 91 omavalitsust ehk 56 protsenti omavalitsustest. Kasside üle ei pidanud arvestust 130 omavalitsust ehk 81 protsenti.

Toetusrühma aseesimees on Barbi Pilvre ning liikmed Toomas Jürgenstein, Inara Luigas, Lauri Luik, Ivari Padar, Kalle Palling ja Mihhail Stalnuhhin.

Toetusrühmade ja ühenduste kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIII Riigikogu on moodustanud kokku 56 parlamendirühma ja 68 ühendust.

Parlamendirühmade nimekiri

Ühenduste nimekiri

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.