Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu hakkab looma uut tervikliku viidasüsteemi (2017-04-03 11:32:33)

Tartu tahab uuendada kogu linna viidasüsteemi, et jalgsi liikuja leiaks kiiresti üles kõik vajaliku ning linna huviväärsused oleksid paremini märgatavad.


"Meie eesmärk on, et iga inimene - olgu ta kohalik, turist või tudeng - tunneks end Tartus mugavalt ja oodatuna ning leiaks võimalikult lihtsalt tee soovitud sihtkohta. Seejuures võiks ta avastada oma teekonnal ka muud huvitavat ning tutvumisväärset," ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

"Linnale oluliste objektide ja vaatamisväärsuste halvasti tähistamine või tähistamata jätmine tähendab, et linna külastaja nendeni ei jõua. Kasutamata jääb linna potentsiaal kultuuri, kaubanduse, majutuse ja vaba aja veetmise võimaluste pakkumisel," lisas linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Tartu linnale uue viidasüsteemi loomiseks kuulutas linnavalitsus välja riigihanke. Loodav viidasüsteem peab olema linnaruumis kasutatav erineva otstarbega viitade ja kaartide kogum, mis sisaldab eri infot kandvaid ja eri suuruses viitasid koos kirjeldusega, kuidas iga viita kasutada võiks. Hankel osalejatelt oodatakse tervikliku viidasüsteemi kontseptsiooni ja asukohavalikuid ning kasutajauuringu läbiviimist.

"Hea viidasüsteem on osa kasutajakesksest linnaruumi disainist ning arvestab kasutaja liikumiste ja vajadustega. Viidasüsteemi loomine algab kasutajauuringust, mis sisaldab inimeste liikumiste analüüsi
Tartus ning erinevate sihtgruppide vajaduste kaardistamist. Viidasüsteemi loomine on kaasav protsess, kus omi ootusi viidasüsteemile saavad väljendada nii organisatsioonide esindajad kui linnaelanikud," ütles Katre Savi linnavalitsust hanke korraldamisel nõustanud Eesti Disainikeskusest.

Riigihankel edukaima pakkujaga sõlmitakse leping Tartu linnas orienteerumist ja olulisemate objektide ülesleidmist võimaldava viidasüsteemi loomiseks ning selle aluseks oleva kasutajauuringu läbiviimiseks, et kaardistada linnas liikuja ootused ja vajadused. Hanke tulemusel valminud töö põhjal alustatakse viitade disaini loomist.

Riigihanke leiab: https://riigihanked.riik.ee/register/HankeDokumendid,form.sdirect

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 03.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.